Home / HEADER-NEWS / Λύνονται προβλήματα όπως η μεταφορά μαθητών και η θέρμανση στα σχολεία

Λύνονται προβλήματα όπως η μεταφορά μαθητών και η θέρμανση στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 7:36 μμ Δεκέμβριος 25th, 2013  


autobus
Το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει το ποσό των 9.598.500 ευρώ στις Περιφέρειες της χώρας, ως εξόφληση της συνολικής δαπάνης για τη μεταφορά μαθητών του σχολικού έτους 2012-2013.
Τα ανωτέρω ποσά, θα αποδοθούν στις δικαιούχους Περιφέρειες, με χρηματική εντολή του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος, στην περίπτωση που μετά την εξόφληση του συνόλου των δαπανών μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2012-2013 προκύψουν αδιάθετα ποσά, αυτά μπορούν να διατεθούν για αντίστοιχες δαπάνες μεταφοράς μαθητών του επόμενου σχολικού έτους 2013-2014, υπό την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί η έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσής μας για το ύψος των ποσών αυτών.
briefingnews.gr

Πρόσθετα κονδύλια στα σχολεία για πετρέλαιο θέρμανσης

Πρέπει να σημειωθεί πως ήδη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει εγκρίνει προς το υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη επιχορήγηση προς τους Δήμους, ποσού 8 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση αυξημένων αναγκών για θέρμανση σχολικών μονάδων.

Το κονδύλι αυτό αναμένεται να αυξηθεί, με το  Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να παρέχει πρόσθετα χρήματα.

Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ταχθεί υπέρ της «λελογισμένης μείωσης» του Ειδικού Φόρου Καταναλώσεως στο πετρέλαιο θέρμανσης υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να αυξήσει την κατανάλωση του καύσιμου και να διευκολύνει την θέρμανση πολλών οικογενειών.

Ο κ. Σταϊκούρας έχει τονίσει στην τρόικα ότι η Ελλάδα διατηρεί το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα το ανακινήσει αν από την αξιολόγηση και της εφετινής χειμερινής περιόδου προκύψει ότι η μείωση του ΕΦΚ εξακολουθεί να έχει πλεονεκτήματα για την κοινωνία και τα δημόσια έσοδα.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΔΟΛ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...