Home / HEADER-NEWS / La Repubblica – Σχολείο στην Ελλάδα «Δεν θέλουμε βοήθεια απ’ τον Σόρος»

La Repubblica – Σχολείο στην Ελλάδα «Δεν θέλουμε βοήθεια απ’ τον Σόρος»

Δημοσιεύτηκε: 12:22 μμ Δεκέμβριος 14th, 2013  


why-faei

La Repubblica

Σχολείο χωρίς θέρμανση: «Αλλά δεν θέλουμε βοήθεια απ’ τον Σόρος»

Το περιστατικό της άρνησης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μιας πόλης της Βόρειας Ελλάδας να δεχτεί την προσφορά πετρελαίου θέρμανσης από το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος σχολιάζει σε άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της η ιταλική εφημερίδα.

Κοριτσάκι παίζει με τα χιόνια στη Νάουσα (φωτο αρχείου)

«Βοήθεια από τον Σόρος; Όχι ευχαριστούμε, δεν τον εμπιστευόμαστε». Αυτή ήταν η απάντηση -ευγενική μεν, αλλά κατηγορηματική δε- που έδωσε η συνέλευση των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου της Νάουσας στην προσφορά του ιδρύματος Open Society του κεφαλαιούχου, το οποίο προσφέρθηκε να πληρώσει το απαραίτητο πετρέλαιο για να ξαναρχίσουν τα μαθήματα.

Η ασυνήθιστη αυτή ιστορία δημοσιεύτηκε σήμερα στην Καθημερινή, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες.

Ο δήμαρχος αυτή της πόλης της Βορείου Ελλάδος, αποφάσισε τις προηγούμενες μέρες να κλείσει τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της περιοχής. Ο λόγος ήταν ότι δεν υπήρχαν πια χρήματα για την πληρωμή της κηροζίνης που χρειάζεται για τη λειτουργία των καλοριφέρ.

Διαβάζοντας την είδηση και το μετεωρολογικό δελτίο (στην Καστοριά και τα περίχωρα της τις νύχτες η θερμοκρασία πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν), η Open Society δεν άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Πήρε μολύβι και χαρτί και έγραψε μια επιστολή στις τοπικές αρχές, μέσω της οποίας προσφέρθηκε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα καύσιμα που θα επιτρέψουν στους μαθητές της Νάουσας, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Δράμας και της Κοζάνης να ξαναρχίσουν τα μαθήματα.

Όμως δεν υπολόγισε την υπερηφάνεια των Ελλήνων και ιδιαίτερα όσων ζουν σ’ αυτές τις περιοχές: «Το πετρέλαιο οφείλει να το προμηθεύει το κράτος», απάντησε στον Σόρος ο σύλλογος γονέων της Νάουσας: «Η πρόταση δεν μας πείθει και φοβόμαστε ότι αργότερα ο μεγιστάνας θα μας ζητήσει κάτι σε αντάλλαγμα».

Άγνωστο το τι θα είναι αυτό. Αλλά για την ώρα, εν αναμονή των κρατικών κεφαλαίων που θα φτάσουν με δυσκολία, οι μαθητές της Μακεδονίας παραμένουν στο σπίτι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...