Home / HEADER-NEWS / Κύπρος – Στο 12% οι άποροι μαθητές στα δημοτικά σχολεία

Κύπρος – Στο 12% οι άποροι μαθητές στα δημοτικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 5:28 μμ Δεκέμβριος 7th, 2013  


mathitis

Συγκλονίζουν, για μία ακόμα φορά, οι αριθμοί για τους άπορους μαθητές στα σχολεία. Αγγίζουν το 12% ανάμεσα στις πενήντα χιλιάδες των μαθητών στα δημοτικά, όπως αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση της Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Του Θησέα Ιωάννου

Η σίτιση και οι άλλες προσπάθειες στήριξης των άπορων μαθητών στα δημοτικά σχολεία, αποτέλεσαν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης, στην ετήσια γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο της συνομοσπονδίας Χρύσανθος Πιερή, γίνονται προσπάθειες όπως το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.:
«Λόγω της επιδείνωσης του προβλήματος θεωρούμε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η εμπλοκή περισσοτέρων φορέων περισσοτέρων οργανισμών αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Σε ότι αφορά την δημοτική εκπαίδευση με βάση τα δικά μας στοιχεία αλλά και με τα στοιχεία που συλλέγονται από το υπουργείο παιδείας ο αριθμός των μαθητών έχει ξεπεράσει το 12% στην δημοτική εκπαίδευση σε ένα σύνολο 50 χιλιάδων».
Τον σημαντικό ρόλο των συνδέσμων γονέων, στις δύσκολες στιγμές λόγω κρίσης, ανέδειξε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Κενεβέζος: «Θεωρώ πως είστε ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες διαμόρφωσης και των αποφάσεων και της υλοποίησης των δράσεων και των πολιτικών που επιλέγουμε να υιοθετήσουμε. Νομίζω ότι κάθε μέρα που περνά πιστοποιεί τον σημαντικό ρόλο που έχετε ή πιο σημαντικά τον ρόλο που οφείλετε και πρέπει να διαδραματίσετε.»
Οι γονείς απηύθυναν, εξάλλου, έκκληση προς την ΠΟΕΔ να επιδείξει ψυχραιμία στα μέτρα που προτίθεται να λάβει επειδή δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά της, ώστε να μην θυματοποιηθούν τα παιδιά.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...