Home / HEADER-NEWS / Καβάλα – Σχετικά με τις αιτήσεις επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης

Καβάλα – Σχετικά με τις αιτήσεις επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε: 3:38 μμ Δεκέμβριος 31st, 2013  


xrima

πηγή https://www.kavalapress.gr/

Μια ειδοποίηση κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής προκάλεσε, προς στιγμήν, μεγάλη αναστάτωση στους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, καθώς μόλις την Δευτέρα 30/12 (προπαραμονή πρωτοχρονιάς) κλήθηκαν να καταθέσουν αιτήσεις για την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011, η οποία παρακρατήθηκε εις διπλούν!!!

Ακόμα πιο εξωφρενικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν ως και…το μεσημέρι της Τρίτης (παραμονή πρωτοχρονιάς)! Μια ημέρα, δηλαδή, μετά την ειδοποίηση που έλαβαν!!! Και αυτό διότι, μετά την λήξη του 2013 παρέρχεται τριετία και παραγράφονται οι απαιτήσεις ενάντια στο ∆ηµόσιο.

Όπως ήταν φυσικό, το θέμα προκάλεσε αναστάτωση στους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι έσπευσαν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, όπως ανέφερε μιλώντας στο KavalaPress μια εξ αυτών των καθηγητών (η οποία, μάλιστα, ανήκει στους καθηγητές που τέθηκαν φέτος σε διαθεσιμότητα – κλήθηκαν και αυτοί να καταθέσουν αιτήσεις), αιφνιδιασμένοι δήλωσαν και οι αρμόδιοι τόσο στην ΔΔΕ Καβάλας όσο και στην ΔΟΥ Καβάλας Α’-Β’, με την διευθύντρια της εφορίας να προτείνει την κατάθεση ομαδικών αιτήσεων ανά σχολική μονάδα. Τελικά επικράτησε η άποψη του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργου Χεριστανίδη, ο οποίος πρότεινε ομαδική υποβολή για ΟΛΟΥΣ όσοι μισθοδοτήθηκαν το 2011, με δικαστικό επιμελητή. Οι αιτήσεις τυπώθηκαν κανονικά και η διαδικασία υποβολής τους προχωράει κανονικά σήμερα -μετ” εμποδίων, φυσικά, καθώς σήμερα είναι και η τελική ημερομηνία τακτοποίησης εκκρεμοτήτων με την εφορία και κατάθεσης πινακίδων, και η ΔΟΥ Καβάλας έχει ήδη επιβαρυνθεί με εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας.

Εν τω μεταξύ, ενώ αρχικά υπήρχε η πληροφόρηση ότι το μέτρο αφορά μόνο τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για αντίστοιχη υποχρέωση και για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης! Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτό το link θα πρέπει να κατατεθούν δύο αντίγραφα της αίτησης, με το ένα να παραμείνει στη Δ/νση ΠΕ και το άλλο να διαβιβάζεται στην αρμόδια ΔΟΥ.

Στο θέμα αυτό παρενέβη, πάντως, και η νομική σύμβουλος της ΔΟΕ Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα, η οποία με γνωμοδότησή που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο (πατήστε εδώ για να διαβάσετε την γνωμοδότηση) σημειώνει ότι, πέραν του γεγονότος ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί κάποια δικαστική απόφαση, με την οποία να κρίνεται αμετάκλητα η συνταγματικότητα ή μη των ως άνω εισφορών, οι ως άνω εισφορές είναι αντίθετες τόσο προς το Σύνταγμα όσο και προς τους Διεθνείς κανόνες δικαίου (ΕΣΔΑ) και ότι η υποβολή αίτησης διακοπής της παραγραφής μοναδικό σκοπό έχει την διασφάλιση, ότι οι αξιώσεις για επιστροφή των παρακρατηθέντων κατά το έτος 2011 δεν θα υποκύψουν στην διετή παραγραφή.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι το ζήτημα αγγίζει και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για ειδοποίηση και αυτών (και όχι μόνο των εκπαιδευτικών). Νεότερα αναμένονται…

πηγή https://www.kavalapress.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...