Home / HEADER-NEWS / Κ. Μητσοτάκης: Βάζουμε τέλος στην επετηρίδα στο Δημόσιο

Κ. Μητσοτάκης: Βάζουμε τέλος στην επετηρίδα στο Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε: 6:39 μμ Δεκέμβριος 22nd, 2013  


mitsotakis

Κ. Μητσοτάκης: Βάζουμε τέλος στην επετηρίδα στο Δημόσιο

Να βάλει τέλος στην επετηρίδα για τις προαγωγές στο Δημόσιο θέτει ως στόχο του νομοσχεδίου για το νέο τρόπο επιλογής διευθυντικών στελεχών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης .«Έχουμε πολλούς άξιους ανθρώπους στη Δημόσια Διοίκηση, πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να ξεφύγουν από την παραδοσιακή έννοια της επετηρίδας ή της μοριοδότησης, η οποία πολύ συχνά τους κρατάει δέσμιους», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

Και εξηγεί: «Όπως εφαρμοζόταν μέχρι στιγμής η διαδικασία προαγωγής στο Δημόσιο για τις διευθυντικές θέσεις, πρώτο ρόλο έπαιζε μια τυπική διαδικασία μοριοδότησης η οποία προέτασσε την αντικειμενικότητα και όχι την αξιοκρατία. Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία από το Νόμο Ραγκούση, ο οποίος, βέβαια, ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην πράξη και να προχωρήσουμε σε μία ουσιαστική αναθεώρηση του τρόπου επιλογής γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών», προσθέτει.

Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, επαναλαμβάνει ότι οι 12.500 διαθέσιμοι του 2014 θα προέλθουν κατά βάση από τον ΕΟΠΥΥ και από τους δήμους.

https://aftodioikisi.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...