Home / HEADER-NEWS / Η Ομοσπονδία Γονέων Νομού Ηρακλείου ζητά άμεση κάλυψη των κενων καθηγητών ξένων γλωσσών και κάθε ειδικότητας

Η Ομοσπονδία Γονέων Νομού Ηρακλείου ζητά άμεση κάλυψη των κενων καθηγητών ξένων γλωσσών και κάθε ειδικότητας

Δημοσιεύτηκε: 9:00 πμ Δεκέμβριος 18th, 2013  


kathigitis

Ομοσπονδία Γονέων Νομού Ηρακλείου: Απάντηση στην Τ.Ε. Ηρακλείου της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Απάντηση στην Τοπική Επιτροπή Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. Ηρακλείου

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπημένοι δάσκαλοι των παιδιών μας,

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση που περιγράφεται στην επιστολή σας απεικονίζει μια σκληρή πραγματικότητα με την οποία καθημερινά όλοι είμαστε αντιμέτωποι. Δυστυχώς έχουν περάσει τρεις μήνες από την έναρξη των μαθημάτων και πολλά λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία μας παραμένουν άλυτα. Όλα αυτά που αναφέρετε στην επιστολή σας και πολλά ακόμη καταδεικνύουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη δημόσια παιδεία. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς της εκπαίδευσης.

Τα προβλήματα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης δεν είναι καινούρια, η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημόσιο σχολείο, χρόνο με το χρόνο, συρρικνώνεται δραματικά. Ωστόσο την τρέχουσα σχολική χρονιά η μη πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών έχει οξύνει το πρόβλημα.

Άποψή μας είναι ότι η διδασκαλία ξένων γλωσσών πρέπει να είναι πλήρης στο Δημόσιο σχολείο, να διαμορφωθεί δηλαδή Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο και να αναγνωρίζεται η γνώση της με τον τίτλο σπουδών.

«Το ζητούμενο είναι να αναβαθμιστεί συνολικά η εκπαιδευτική διαδικασία, να γίνουν τα σχολεία εστίες κριτικής σκέψης και δημιουργικής μάθησης, σε άμεση επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα και οι σύγχρονες κοινωνίες. Και η αναβάθμιση αυτή περιλαμβάνει, βέβαια την υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίσει σε όλα τα παιδιά, μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης, τα εφόδια που είναι απαραίτητα για επαρκή ξενόγλωσση εκπαίδευση και όχι να εξαναγκάζει την ελληνική οικογένεια να τα αναζητά και να ακριβοπληρώνει σε ιδιωτικά φροντιστήρια.» (ΚΕΜΕΤΕ)

Όμως τούτη την περίοδο που η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού εξαθλιώνεται από τη φτώχεια και την ανεργία, όλο και περισσότερες οικογένειες αναγκάζονται να διακόψουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Το σχολείο ήταν η μόνη τους ελπίδα για να μάθουν ξένες γλώσσες τα παιδιά τους και αυτή η ελπίδα προδόθηκε.

Δεν έχει νόημα να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ σε φόρους και η κυβέρνηση να αποδομεί πλήρως τη δημόσια εκπαίδευση, να συρρικνώνει στο ελάχιστο την κρατική χρηματοδότηση,  στερώντας από τα παιδιά μας το δικαίωμα στην μόρφωση.

Σαφώς και αποδεχόμαστε το κάλεσμα σας για τη δημιουργία κοινού μετώπου ενάντια στον υποβιβασμό και την απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου. Σαφώς και συμφωνούμε σε κοινή δράση για την ανάδειξη ενός εξαιρετικά σοβαρού ζητήματος που κατά την άποψη μας θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις όσο κάποιοι επιμένουν να βλέπουν μόνον αριθμούς κι όχι ανθρώπινες ψυχές!

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων του νομού μας καθώς και τους Συλλόγους Γονέων να απαιτήσουν την άμεση πλήρωση των κενών τόσο των ξένων γλωσσών όσο και κάθε ειδικότητας.

Διεκδικούμε τη διασφάλιση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στα δημόσια σχολεία.
Απαιτούμε δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.

Ηράκλειο 10/12/2013
Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων νομού ΗρακλείουΗ πρόεδρος    Ο Ειδικός ΓραμματέαςΜόνικα Ακερμανς    Κωστής Τζανιδάκης

deutsch.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...