Τελευταία Νέα

Σάββατο, 30/05/2020, 14:01


Home / HEADER-NEWS / Δωρεάν αγγλο-αγγλικό λεξικό

Δωρεάν αγγλο-αγγλικό λεξικό

Δημοσιεύτηκε: 11:30 πμ Δεκέμβριος 29th, 2013  


lexiko

Καλή η μετάφραση του Google, αλλά απαιτεί Internet, ενώ οι προτεινόμενες λέξεις δεν είναι πάντα οι καλύτερες δυνατές. Έτσι, όσοι ασχολούνται με ξένες γλώσσες (από μαθητές και φοιτητές μέχρι όλους εμάς) χρειάζονται ένα κανονικό πρόγραμμα στον υπολογιστή τους. Εάν μάλιστα είναι και δωρεάν ακόμα καλύτερα. Υπάρχει άραγε τέτοιο πράγμα; Ευτυχώς ναι και λέγεται WordWeb.

Πρόκειται για ένα αγγλο-αγγλικό (ερμηνευτικό δηλαδή) λεξικό. Περιέχει επεξηγήσεις και συνώνυμα και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από τα περισσότερα προγράμματα, για να δούμε οτιδήποτε σχετικό με κάποια λέξη που μας ενδιαφέρει. Στη βάση δεδομένων του προγράμματος έχουν καταχωρηθεί 150.000 λέξεις και 120.00 συνώνυμά τους. Για να το αξιοποιήσουμε μέσα από κάποια άλλη εφαρμογή, αρκεί να κρατήσουμε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και να κάνουμε κλικ στη λέξη που μας ενδιαφέρει. Αν εκείνη τη στιγμή ο υπολογιστής μας είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, με ένα πρόσθετο κλικ ξεκινά αναζήτηση και σε πηγές του Διαδικτύου, όπως, π.χ., στην εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Αν ετοιμάζουμε κάποιο έγγραφο το οποίο είτε είναι εξ ολοκλήρου στα αγγλικά είτε περιέχει αγγλικές λέξεις, έχουμε τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε κάποια από αυτές με μία συνώνυμή της. Εάν το επιθυμούμε, το πρόγραμμα “υπερφωτίζει” τα συνώνυμα που χρησιμοποιούνται ευρέως, βοηθώντας μας με αυτόν τον τρόπο να συντάξουμε κατανοητά για το ευρύ κοινό, έγγραφα. Αν ψάχνουμε για κάποιο συγκεκριμένο μέρος του λόγου, μπορούμε να κάνουμε κλικ στα κουμπιά Noun, Verb, Adjective ή Adverb, προκειμένου να εμφανιστούν μόνο τα συνώνυμα αυτής της κατηγορίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάσεις μαθητών/-τριών που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 151 του ν.4610/2019 (Α΄ 70)

Τέλος, σε πάρα πολλές λέξεις, με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε να ακούσουμε την προφορά τους, ενώ εκτός από τη δωρεάν έκδοση του προγράμματος, υπάρχει και εμπορική με ακόμη περισσότερες δυνατότητες, αλλά και οι mobile εκδόσεις για iOS, Android και Windows Phone συσκευές.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...