Home / Ισπανικά / Άλλα άρθρα / Χωρίς Διοικητικό Υπάλληλο το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ! Πως θα λειτουργήσει το Τμήμα;

Χωρίς Διοικητικό Υπάλληλο το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ! Πως θα λειτουργήσει το Τμήμα;

Δημοσιεύτηκε: 8:52 πμ Νοέμβριος 28th, 2013  


ekpa

Φοιτητές του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή

Προς

Τον Υπουργό Παιδείας

κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Κοιν.
ΜΜΕ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕΙ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμοι Κύριοι,

τα γεγονότα των τελευταίων μηνών σχετικά με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν προκαλέσει προβληματισμό και έχουν εγείρει πολλά ερωτήματα που χρήζουν απάντησης. Ως φοιτητές του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που πληττόμαστε άμεσα από τις συγκεκριμένες αποφάσεις, ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε:

  1. Πώς προέκυψαν οι διαθεσιμότητες δεδομένου ότι η καταγραφή του προσωπικού από τους πρυτάνεις κατέδειξε ελλείψεις.
  2. Με ποια κριτήρια επιλέχθησαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι προς απομάκρυνση και αν λήφθηκε καθόλου υπ’ όψιν η προσφορά τους στην ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και η απόδοσή τους.
  3. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη λειτουργία των τμημάτων και διευθύσεων που έχουν μείνει χωρίς καθόλου προσωπικό ή με ένα μόνο υπάλληλο.
  4. Αν μελετήθηκε η πρόταση των διδασκόντων του ΕΚΠΑ που περιείχε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, η απομάκρυνση των οποίων δε θα δημιουργούσε λειτουργικό πρόβλημα στο Πανεπιστήμιο.
  5. Πώς διασφαλίζεται η αξιοκρατία με την απομάκρυνση υπαλλήλων χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες του Πανεπιστημίου .

Συγκεκριμένα, η γραμματεία του τμήματος μας λειτουργούσε άρτια και η εξυπηρέτηση προς τους φοιτητές ήταν άκρως αποτελεσματική. Μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη όταν ενημερωθήκαμε πως η γραμματεία μας απομένει χωρίς υπάλληλο και μάλιστα τη στιγμή που η λειτουργία της αλλά και η εργασιακή συμπεριφορά και στάση προς τους φοιτητές αντανακλά ακριβώς το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί η γραμματεία ενός πανεπιστημιακού τμήματος.  Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε ότι ίσως η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα δεν αποτέλεσαν κριτήρια κατά την κατάρτιση της λίστας διαθεσιμοτήτων και φοβόμαστε ότι η γραμματεία μας, που δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα έως τώρα, ίσως πάψει να είναι λειτουργική με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν μετά τη διαθεσιμότητα.

Σίγουρα αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στη διοίκηση των πανεπιστημίων· πιστεύουμε όμως πως για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά χρειάζεται εις βάθος μελέτη και σχεδιασμός. Πρέπει να εντοπιστούν τα προβλήματα αρχικά, να βρεθεί τι λειτουργεί σωστά και τι όχι και στη συνέχεια να βρεθούν λύσεις με γνώμονα την ορθή λειτουργία του πανεπιστημίου και όχι το οικονομικό συμφέρον.

Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας και τις ενέργειές σας προς το συμφέρον του Πανεπιστημίου και της κοινωνίας.

Με εκτίμηση,

 

Οι Φοιτητές του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας:

Γκαρέλη Αικατερίνη-Έφη

Γλαβά Ευφροσύνη

Κτιστάκη Ευθυμία

Κεράτσα Αντωνία

Μαρκοράς Νεκτάριος

Νικοπούλου Παναγιώτα

Σκόνδρας Ανδρέας

Σουλτανίδου Μαριάννα

Μοσκοβία Αγγέλα

Γεωργίζας Παύλος

Τζουλιαδάκη Κατερίνα

Λιόγας Δημοσθένης

Δημητρακόπουλος Χαράλαμπος

Ιντζές Νικόλαος

Ηλιοπούλου Ξανθούλα

Καραλή Μαρία

Καζίλα Μαρίνα

Ντόλκα Μαρία

Κρεατσούλα Γεωργία

Ρούσσου Μαρία

Μίζαλης Γιάννης

Σουγανίδης Χριστόφορος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...