Home / HEADER-NEWS / Έρευνα VPRC – Απαισιόδοξοι οι μαθητές/τριες στην Ελλάδα για το εργασιακό τους μέλλον

Έρευνα VPRC – Απαισιόδοξοι οι μαθητές/τριες στην Ελλάδα για το εργασιακό τους μέλλον

Δημοσιεύτηκε: 5:52 μμ Νοέμβριος 4th, 2013  


anergia

Απαισιόδοξοι οι μαθητές για το εργασιακό τους μέλλον

Απαισιόδοξοι ως προς το εργασιακό τους μέλλον, εμφανίζονται οι μαθητές και οι μαθήτριες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα για την «Ευρώπη των νέων». Σχόλια Μ. Σουλτς– Μ. Δαμανάκη.

Αμφίθυμοι απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απογοητευμένοι από την πολιτική και απαισιόδοξοι ως προς το εργασιακό τους μέλλον, εμφανίζονται οι μαθητές και οι μαθήτριες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της VPRC, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ελληνογερμανικής Αγωγής και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή. Παράλληλα, αισιοδοξούν ότι η ποιότητα της ζωής τους θα είναι καλύτερη σε πέντε χρόνια.

«Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους νέους», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας «Η Ευρώπη των νέων».

Ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε στην «επιτακτική ανάγκη ενότητας και αλληλεγγύης στην Ευρώπη», σημειώνοντας ότι «είναι μια μεγάλη πρόκληση για τις κυβερνήσεις».

Για την άνοδο των φασιστών, ο κ. Σουλτς είπε ότι «η απάντηση στο φαινόμενο της ακροδεξιάς πρέπει να είναι περισσότερη κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη», υπογραμμίζοντας ότι «ο ακραίος εθνικισμός φέρνει μόνο δυστυχία». Σχολιάζοντας δε τα τελευταία αιματηρά γεγονότα σημείωσε ότι η δολοφονία πολιτικών αντιπάλων είναι τραγικό γεγονός και εξέφρασε την ελπίδα να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση μαθητή για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο κ. Σουλτς απάντησε ότι η «Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες κάποια στιγμή να τα καταφέρει».

Πραγματιστές βρήκε τους νέους στην παρέμβασή της η επίτροπος Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη νεανική ανεργία από την ΕΕ δεν απαντούν στη δομική φύση του προβλήματος. Τόνισε ακόμη ότι οι παλαιότερες γενιές δεν μπορούν να αντιληφθούν πλήρως τα προβλήματα των νεότερων.

Η έρευνα της VPRC για λογαριασμό της Ελληνογερμανικής Αγωγής έγινε σε δύο επίπεδα:

– Πέρυσι και εκ νέου εφέτος, με τα ίδια ερωτήματα, ώστε να καταγραφούν οι διακυμάνσεις στις απόψεις των νέων μέσα σε ένα έτος.

– Εφέτος με νέα ερωτήματα, που αφορούν κυρίως τις προβολές των νέων για το μέλλον τους, αλλά και τις απόψεις τους για το αν και πόσο σύντομα διαβλέπουν έξοδο της χώρας από την κρίση.

Τα δείγμα που επιελέχθηκε ήταν κυρίως μαθητές των τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου (700 άτομα) των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΔΩ

dikaiologitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...