Home / HEADER-NEWS / Εγκύκλιος για τη παρέλαση των top models

Εγκύκλιος για τη παρέλαση των top models

Δημοσιεύτηκε: 2:35 μμ Νοέμβριος 3rd, 2013  


egkyklios14052012

Ράβουν… κοστούμι για τις δασκάλες της πασαρέλας

ΕΘΝΟΣ

Εγκύκλιο που να προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να ντύνονται ευπρεπώς στις παρελάσεις, μελετά να αποστείλει στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από τον θόρυβο που προκλήθηκε με τις φετινές «εξτρίμ αμφιέσεις».

Οι δωδεκάποντες γόβες τάραξαν… την άσφαλτο και οι καθηγήτριες φόρεσαν ό,τι και οι μαθήτριες. Το ζήτημα τέθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι κάποιοι δάσκαλοι και καθηγητές είδαν με λάθος μάτι τις κεντρικές λεωφόρους των μεγαλουπόλεων, καθώς τις πέρασαν για πασαρέλες!

Οι εντυπωσιακές παρουσίες της 28ης Οκτωβρίου κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στα δελτία ειδήσεων, άναψαν φωτιές στο Διαδίκτυο κι έφεραν σε αμήχανη θέση διευθυντές σχολείων, γονείς και υπουργείο Παιδείας.

Εξαιρώντας το γεγονός ότι η εμφάνιση του καθενός είναι απολύτως προσωπική του υπόθεση, οι ιθύνοντες του υπουργείου αποφάσισαν πως όσον αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις σε επετείους, ο εκπαιδευτικός πρέπει να υπόκειται σε «dress code». Ταγέρ ή κοστούμια στις παρελάσεις λοιπόν, τόσο για την υπηρεσία των θεσμών όσο και για την προστασία των ίδιων των καθηγητών.

Διότι εάν γνώριζε εκ των προτέρων σε τι μπελά θα την έβαζε το στενό γκρι κολάν και το στράπλες μπλουζάκι, η γυμνάστρια του 61ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, το πιθανότερο είναι να μην τα φορούσε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Νέες… δασκάλες

Κάτι έχει αλλάξει στα σχολεία όμως κι αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Οι φωτογραφίες των ωραίων γυναικών που διδάσκουν στις αίθουσες, αυτομάτως κατέρριψαν τον μύθο του συντηρητικού δασκάλου, με το αναχρονιστικό κοστούμι ή την παλιομοδίτικη φούστα, κι ανέδειξαν τη… νέα δασκάλα.

Απαλλαγμένη από το «ταμπού της καθωσπρέπει εμφάνισης», η σύγχρονη εκπαιδευτικός παρήλασε, τράβηξε πάνω της τα φλας των φωτογράφων κι άκουσε παραφρασμένο το τραγουδάκι…«γεια σου Τσολιά μου». Από το Διαδίκτυο δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί πια και σε αυτή την εθνική επέτειο… βγήκαν όλα στη φόρα! Τα κορμιά σήμερα γυμνάζονται πολύ και η παρέλαση φαίνεται πως είναι μια σπουδαία ευκαιρία επίδειξής τους… Κάπως έτσι θα σκέφθηκαν και οι λαμπερές δασκάλες.

Αλλωστε, όπως είπαν στο «Εθνος της Κυριακής» οι απανταχού φωτογράφοι…, «βγήκαμε παγανιά για να φωτογραφήσουμε ωραίες παρουσίες». Ο μαθητής με τη στολή του μπήκε στην άκρη και οι εκρηκτικές καθηγήτριες πέρασαν μπροστά!

Η ξανθιά γυμνάστρια

Πρώτη και καλύτερη η γυμνάστρια του δημοτικού στον Κολωνό, με το αθλητικό παράστημα και το δωδεκάποντο τακούνι. Στην ίδια οδό όμως βάδισαν και οι εκπαιδευτικοί των Τρικάλων, του Ηρακλείου της Κρήτης και πολλές ακόμη όμορφες Ελληνίδες ανά την επικράτεια.

Τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά για την εντυπωσιακή ξανθιά δασκάλα που έκλεψε την παράσταση, περπατώντας με καμάρι στην Πανεπιστημίου. Τα σχόλια στα social media πολλά και ποικίλα. Αλλοι εγκωμίασαν το παράστημα της εκπαιδευτικού, άλλοι έκαναν λογοπαίγνια και χιούμορ με την παρουσία της δίπλα στα παιδιά, και κάποιοι χαρακτήρισαν την παρουσία της με αγοραίες εκφράσεις. Οι πολλές κι ανώνυμες γνώμες που γράφτηκαν έφεραν αναστάτωση στο 61ο σχολείο όπου η ξανθιά γυμνάστρια διδάσκει. Ο διευθυντής, οι μαθητές και οι γονείς των παιδιών, όμως, είναι μαζί της, παρότι η καθηγήτρια δέχθηκε μια επίπληξη. «Είναι πολύ καλή στη δουλειά της, σοβαρότατη, παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να λοιδορηθεί για τις στιλιστικές της επιλογές. Αλλωστε φορούσε σακάκι και το έβγαλε λόγω ζέστης», μας εξηγεί συνάδελφός της δάσκαλος από το δημοτικό σχολείο.

Η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε το πρόσωπο των ημερών, λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης και του ντυσίματος. Η καταιγίδα σχολίων που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έχει φέρει σε δύσκολη θέση. Συνάδελφοί της υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια εξαιρετική δασκάλα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε, κι ότι αυτό το ντύσιμο είναι το σύνηθες για τη γυμνάστριά τους, οπότε δεν θεωρήθηκε ότι… παρέβη κάποιον κανόνα.

Ακολουθούν τη μόδα

Στην αίθουσα με γόβα και κολάν

Οπως αποδεικνύουν τα φωτογραφικά ενσταντανέ από όλη την Ελλάδα όπου έγιναν παρελάσεις, παρόμοιος είναι ο τρόπος που ντύνονται σήμερα οι νεαρές εκπαιδευτικοί.

Κομπινεζόν, γόβα στιλέτο, δερμάτινα τζάκετ και γυαλιά-καθρέφτες τύπου rayban στα Τρίκαλα, τζιν-κολάν και λεοπάρ πέδιλο στο Ηράκλειο. Νηπιαγωγοί, γυμνάστριες, δασκάλες και φιλόλογοι, στον δρόμο που χάραξε ο Λάκης Γαβαλάς.

Ο φωτογράφος Γιάννης Καραθάνος απαθανάτισε τις όμορφες του νομού Τρικάλων, οι περισσότερες των οποίων άφησαν… άφωνο το πλήθος. Τα χειροκροτήματα πολλά και τα επιφωνήματα ακόμη περισσότερα. «Εχουμε πολύ ωραίες κοπέλες στα μέρη μας και δεν καταλαβαίνω γιατί η ομορφιά δεν πρέπει να επιδεικνύεται», λέει ο ίδιος.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα προ της κρίσης χιλιάδες διορισμοί που έγιναν στα σχολεία έφεραν «νέο αίμα» στις τάξεις.

Φρέσκες, νεαρές κοπέλες με μόρφωση και σπουδές, που δεν απέχουν πολύ ηλικιακά από τις μεγαλύτερες μαθήτριές τους, έχουν μπει στα σχολεία κι άλλαξαν εντελώς την εικόνα του «παλιομοδίτη εκπαιδευτικού».

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

bibian@pegasus.gr

TO ΑΡΘΡΟ ΦΕΡΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

(ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΣΚΟΠΙΜΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥΣ)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...