Home / Αγγλικά / Νέα από τις σχολές / Τη Δευτέρα στο ΣτΕ οι αιτήσεις αναστολής διαθεσιμότητας των διοικητικών των ΑΕΙ

Τη Δευτέρα στο ΣτΕ οι αιτήσεις αναστολής διαθεσιμότητας των διοικητικών των ΑΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 6:22 μμ Νοέμβριος 3rd, 2013  


ste-thumb-large

Στο ΣτΕ θα παραστούν και πρυτάνεις

Τη Δευτέρα στο ΣτΕ οι αιτήσεις αναστολής διαθεσιμότητας των διοικητικών

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα συζητηθούν οι  αιτήσεις αναστολής των Πανεπιστημίων και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του  Πανεπιστημίου Αθηνών.
Με τις αιτήσεις τους αυτές ζητούν να ακυρωθεί ως  αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και Παιδείας, με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού  προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε  διαθεσιμότητα.
Στη συζήτηση, η οποία δεν θα είναι δημόσια, θα παραστούν  και πρυτάνεις από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας. Ο εισηγητής θα είναι ο  σύμβουλος Επικρατείας Νικόλαος Μαρκουλάκης.
Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα εκδοθεί μέσα στις  επόμενες μέρες.
alfavita.gr
…………………………………………………………………………………………………………….

Προς απόλυση 268 διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Σε αργία με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το δημόσιο αναμένεται να τεθούν οι 268 διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων που δεν συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα απογραφής του υπουργείου Παιδείας.
Μετά από καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα και αλλεπάλληλες παρατάσεις για την αποστολή των στοιχείων αρχικά από τις διοικητικές υπηρεσίες των πανεπιστημίων και στη συνέχεια με «αυτο-απογραφή» από τους ίδιους τους υπαλλήλους, ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η διαδικασία που αφορούσε υπαλλήλους 4 πανεπιστημίων. Από τους 1.968 διοικητικούς υπαλλήλους που υπολείπονταν, τα στοιχεία απογραφής τους υπέβαλλαν τελικά 1.700.
Τίθενται σε αργία, έρχονται απολύσεις
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, από σήμερα το πρωί οι 268 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν τίθενται σε αργία, μέσω της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος, μετά την τροπολογία που ψήφισε η Βουλή τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με το υπουργείο αυτή η άρνηση των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων να απογραφούν συνιστά ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα και συγκεκριμένα τη θέση του υπαλλήλου σε αργία.
Ποιοι θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας
Τις σχετικές λίστες στο ΑΣΕΠ έχουν στείλει τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας τα στοιχεία έπρεπε να συμπληρώσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων Αθηνών, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και Πατρών.
Με την συγκέντρωση των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, η υπηρεσία θα προχωρήσει στην κατάταξη του συνόλου του διοικητικού προσωπικού των 8 πανεπιστημίων βάσει προσόντων και όσοι βρεθούν πιο χαμηλά στη λίστα θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, όπως προβλέπει το συνολικό σχέδιο για τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους.
Το σύνολο των 1.349 Διοικητικών Υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων των πιθανών εξαιρούμενων από το νόμο όπως ΑμΕΑ, Πολύτεκνοι κ.λπ.) των 8 Πανεπιστημίων από τα 36 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα οποία αξιολογήθηκαν, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατανέμεται σύμφωνα στον παρακάτω Πίνακα:
Τα 8 πανεπιστημιακά ιδρύματα καλούνται να συνεισφέρουν συνολικά 1.349 υπαλλήλους στο πρώτο κύμα της κινητικότητας, από τους οποίους οι 646 θα μεταφερθούν σε θέσεις κατανεμημένες σε 25 Ιδρύματα (ΤΕΙ και Πανεπιστήμια) που παρουσιάζουν έλλειμμα προσωπικού, μέσω ειδικού προγράμματος «Δια-Ιδρυματικής κινητικότητας».

Πηγή: www.real.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία Αλλαγές στο σχολείο που αποτελούν ...