Στην Ντάτσα της Τουρκίας θα μεταβούν αύριο οι συγγενείς του 50χρονου εκπαιδευτικού Κώστα Αργυρόπουλου (ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά κατά την φονική καταιγίδα και αγνοείται ) συνοδευόμενοι από το δήμαρχο Σύμης, προκειμένου να αναγνωρίσουν πτώμα το οποίο εντοπίστηκε στα γειτονικά παράλια.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αδερφή του 53χρονου αναγνώρισε τα παπούτσια του
Πρόκειται για τον τέταρτο και τελευταίο αγνοούμενο της τραγωδίας της Ρόδου.
Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις ευθύνες που υπάρχουν
Σύμφωνα με την ΡΟΔΙΑΚΗ την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου προκάλεσε ο τραγικός απολογισμός του χαμού τεσσάρων ανθρώπων αλλά και οι μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία την προηγούμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του ζητά από την Πταισματοδίκη Ρόδου να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα ποινικά αδικήματα:
1) Της πλημμύρας από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα αλλά και κίνδυνος για τον άνθρωπο και επήλθε θάνατος
2) Έκθεση από την οποία προκλήθηκε θάνατος
Βάσει των ίδιων πληροφοριών στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς αλλά και οι προϊστάμενοι ή οι υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου καθώς και των αντίστοιχων υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου είχε βρεθή νεκρή και η 27χρονη δασκάλα μία από τους τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το νησί.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας.ΣυμφωνώΠερισσότερες πληροφορίες