Home / HEADER-NEWS / Πολλά ΚΕΔΔΥ δεν μπορούν να αξιολογήσουν εντός 45 ημερών τους μαθητές

Πολλά ΚΕΔΔΥ δεν μπορούν να αξιολογήσουν εντός 45 ημερών τους μαθητές

Δημοσιεύτηκε: 10:21 πμ Νοέμβριος 4th, 2013  


keddy

Στον «αέρα» η διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών των μαθητών

Πολλά ΚΕΔΔΥ δεν μπορούν να αξιολογήσουν εντός 45 ημερών τους μαθητές

Πεντακόσιοι δύο μαθητές αναμένουν να αξιολογηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μαθησιακές δυσκολίες και χρήζουν κάποιας εκπαιδευτικής παρέμβασης ή φοίτησης σε ειδικό σχολείο στο Ρέθυμνο, 400 στην Κέρκυρα και χιλιάδες άλλοι ανά την Ελλάδα. Τα προβλήματα υποστελέχωσης των ΚΕΔΔΥ ανά την Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο η επιστολή του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου προς τον περιφερειακό διευθυντή της Κρήτης.Αν και ο νόμος ορίζει ότι τα ΚΕΔΔΥ υποχρεούνται να γνωματεύουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερών από την υποβολή σχετικής αίτησης φαίνεται ότι η παραπάνω προθεσμία φαντάζει ουτοπική. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους στη δικαιοδοσία του ΚΕΔΔΥ ανήκουν 13.563 μαθητές και για να μπορέσει το ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου να ανταπεξέλθει στα κοινωνικά αιτήματα για αξιολογήσεις και υποστήριξη του μαθητικού πληθυσμού του Νομού Ρεθύμνου και να εναρμονιστεί με την αναγκαιότητα ένας παρ.22 άρθρου 28 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α) υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας δύο διαγνωστικών ομάδων. Η μία διαγνωστική ομάδα που υπάρχει λειτουργεί περιοδικά καθώς στελεχώνεται με αναπληρωτή ψυχολόγο με ένας γνωστές δυσλειτουργίες (για παράδειγμα η τοποθέτησή του αναμένεται ακόμη).

Σήμερα το ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου προβαίνει σε εκπαιδευτικές αξιολογήσεις και το κλείσιμο των διαγνώσεων μένει σε εκκρεμότητα. Ένας η έλλειψη παιδοψυχιάτρου σε όλο τον νομό, δημιουργεί επιπρόσθετο οικονομικό και ψυχολογικό βάρος ένας οικογένειες που χρειάζεται να μεταβούν σε Χανιά και Ηράκλειο για να λάβουν Ιατροπαιδαγωγική γνωμάτευση. Για ένας παραπάνω λόγους το ΔΣ του Συλλόγου ένας ζητά άμεσα την στελέχωση του ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου με το παρακάτω προσωπικό :

• με 2 Ψυχολόγους (σήμερα δεν υπάρχει κανένας)
• με 1 Κοινωνικό Λειτουργό (σήμερα υπάρχει μόνον ένας)
• με 1 Παιδοψυχίατρο (δεν υπάρχει ούτε σε άλλον επίσημο φορέα του νομού)
Δεν είναι όμως μόνο το ΚΕΔΔΥ Ρεθύμνου που αντιμετωπίζει πρόβλημα λειτουργίας εντείνοντας την αγωνία των μαθητών. Όπως αναφέρει ο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ΚΕΔΔΥ Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου. Πιο αναλυτικά οι ελλείψεις είναι οι ακόλουθες:

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κέρκυρας με ελλείψεις σε 1 ψυχολόγο και 4 εκπαιδευτικούς, υπολειτουργεί, ενώ η λίστα των μαθητών σε αναμονή για αξιολόγηση, έχει φτάσει τους 400.

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Λευκάδας έχει μια ψυχολόγο που εκτελεί χρέη Προϊσταμένης και κανέναν εκπαιδευτικό ή Κοινωνικό Λειτουργό άρα αδυνατεί να γνωματεύσει παιδιά.

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κεφαλληνίας έχει μια ψυχολόγο που εκτελεί χρέη Προϊσταμένης και έναν εκπαιδευτικό, άρα αδυνατεί να γνωματεύσει παιδιά.

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ζακύνθου μέχρι πρότινος είχε μόνο μια γραμματέα, μέχρι που στάλθηκε και ένας εκπαιδευτικός. Λείπουν ψυχολόγος και κοινωνικό λειτουργός άρα δεν μπορεί να γνωματεύσει παιδιά.

newsbeast.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...