Home / HEADER-NEWS / Πολιτική Παιδεία, νέο μάθημα στα σχολεία

Πολιτική Παιδεία, νέο μάθημα στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 12:54 μμ Νοέμβριος 1st, 2013  


xastasxolia

Νέο μάθημα εισάγεται στις τάξεις Α και Β Λυκείου με όνομα Πολιτική παιδεία στο πλαίσιο των δράσεων κατά του ρατσισμού και του ναζισμού στα σχολεία που αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας.

Την εισαγωγή αυτή του νέου μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας στην Α και Β Λυκείου έκανε γνωστό ο ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δράσεις που αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του ναζισμού στα σχολεία.

Επίσης από το υπουργείο Παιδείας δίνονται οδηγίες προς όλες τις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε στο μάθημα της Ιστορίας τα παιδιά να προλαβαίνουν να διδάσκονται τα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου που αφορούν το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα του ναζισμού κατά της ανθρωπότητας, ενημέρωσε την Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Παράλληλα ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως είναι συνειδητή επιλογή του υπουργείου Παιδείας να μην υιοθετήσει στοχευμένες ενέργειες συγκεκριμένα προς τη ΧΑ, «να μην τους αναδεικνύουμε σε πρωταγωνιστές, διότι μια τέτοια επιλογή θα έχει αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ….

dikaiologitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...