Home / HEADER-NEWS / Nέες 48ώρες απεργίες. Υπό παραίτηση η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ – Διοικητικοί: «Ας τολμήσουν να στείλουν τα ΜΑΤ»

Nέες 48ώρες απεργίες. Υπό παραίτηση η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ – Διοικητικοί: «Ας τολμήσουν να στείλουν τα ΜΑΤ»

Δημοσιεύτηκε: 5:38 μμ Νοέμβριος 18th, 2013  


ekpa

Μετά την συνεδρίαση της το απόγευμα της Δευτέρας η  Συγκλήτος του Εθνικού Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφασισε να θέση στην  διάθεση του Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη τις παραιτήσεις όλων των μελών της< «Θέλουμε ν’ ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαθήματα αλλά όχι σε καθεστώς  αστυνομοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ζητήσαμε από τον κ. Πελεγρίνη να χρησιμοποιήσει τις  παραιτήσεις μας αν και εφόσον το κρίνει, όπως το κρίνει. Αύριο δεν θα γίνουν  μαθήματα στο ΕΚΠΑ διότι με αστυνομία εμείς δεν κάνουμε μάθημα», δήλωσε στο  «Πoντίκι» ο εκπρόσωπος της Συγκλήτου, κ. Βαλσαμής Βαλσαμάκης.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι : «ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον  πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως για να δώσει λύση στο πρόβλημα  των πανεπιστημίων και φυσικά δεν αποδεχόμαστε την απόλυση των διοικητικών  υπαλλήλων. Είναι απαραίτητοι αυτοί για τη λειτουργία του Ιδρύματος. Επίσης δεν  αποδεχόμαστε την λίστα του ΑΣΕΠ η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη».

 

Λίγο πριν   είχε ολοκληρωθεί  η Γενική Συνέλευση που έκαναν οι διοικητικοί  υπάλληλοι του ΕΚΠΑ οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν με δύο 48ωρες απεργίες,  αρχής γενομένης την τρίτη.

Πληροφορίες από topontiki.gr

alfavita.gr

…………………………………………………

Αγωγή Πελεγρίνη 1.000.000 € κατά μελών Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

Αγωγή εναντίον των μελών του Συμβουλίου του Εθνικού  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα ο πρύτανης του  Καποδιστριακού πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης, ζητώντας 999.956,00 ευρώ και  υποστηρίζει ότι τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος τον συκοφαντούν με ψεύδη,  αποδίδοντάς του ευθύνες για την κατάσταση λειτουργίας του.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει, την αποζημίωση που θα εισπράξει  για την ηθική βλάβη που υπέστη, θα τη διαθέσει για τις ανάγκες του πανεπιστημίου  και επικαλείται την ανακοίνωση του Συμβουλίου στις αρχές του μήνα στην οποία,  μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:

«Το Συμβούλιο εκτιμά ότι σοβαρότατη ευθύνη έχει ο  Πρύτανης του Ιδρύματος που έχει πλήρως, εκ του νόμου, την αρμοδιότητα της  διοίκησής του». Στη συνέχεια η σύγκλητος του καταλογίζει μια σειρά από  παραλείψεις. Κατά την άποψη των μελών της, «οι ενέργειες και οι παραλείψεις του  Πρύτανη του ΕΚΠΑ σχετικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας έχουν βλάψει σοβαρά το  ίδρυμα», καλώντας μάλιστα το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να λάβουν  μέτρα.
Με την αγωγή του ο πρύτανης απαντά στην ανακοίνωση και  εκτιμά ότι το Συμβούλιο τον στοχοποίησε με τρόπο ώστε να διαταχθεί ακόμα και  δικαστική έρευνα σε βάρος του.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει :
«Οι εξαγόμενοι, με το υπ΄ αριθμ. Πρωτ.222/5-11-2013  έγγραφο του Συμβουλίου του Ιδρύματος, ισχυρίστηκαν σε βάρος μου αναληθείς  ισχυρισμούς… προσέβαλαν βαρύτατα τηv πρoσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια  και εντιμότητα και την επάρκεια προς άσκηση των υπηρεσιακών μου καθηκόντων, και  συνακόλουθα την προσωπικότητά μου, καθ’ όσov με εvεφάvισαν ως Πρύτανη, που  παρανομεί, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να είναι απαραίτητη και η διερεύνηση  των πράξεών μου από δημόσιες Αρχές».
Πηγή: efsyn.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...