Home / HEADER-NEWS / Βραβεύτηκε ελληνικό πρωτοπόρο σχολείο από την Microsoft

Βραβεύτηκε ελληνικό πρωτοπόρο σχολείο από την Microsoft

Δημοσιεύτηκε: 9:04 μμ Νοέμβριος 18th, 2013  


microsoft

Η κοινή ομάδα δύο συστεγαζόμενων ελληνικών Δημοτικών Σχολείων, του 26ου και του 29ου Αχαρνών, αναδείχθηκε πρωτοπόρο σχολείο και τέσσερις Έλληνες αναδείχθηκαν πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί ανάμεσα σε 23.000 εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των παγκόσμιων Προγραμμάτων Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και Σχολείων, που διοργανώνει η εταιρία Microsoft.

Κάθε χρόνο το πρόγραμμα Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών επιλέγει 250 εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν καινοτομικά την τεχνολογία προκειμένου να επηρεάσουν θετικά την εκπαίδευση. Για να επιλεγούν, οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν online αίτηση μαζί με ένα ερασιτεχνικό βίντεο διάρκειας δύο έως τριών λεπτών σχετικά με τις καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας τους.

Στη συνέχεια, οι επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί και τα πρωτοπόρα Σχολεία συνεργάζονται στενά με τη Microsoft προκειμένου να φέρουν πιο κοντά τη τεχνολογία στην εκπαίδευση. Επιπλέον, καθοδηγούν άλλους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους βοηθήσουν με τις τεχνολογίες εκπαίδευσης και τη χρήση προϊόντων και εργαλείων της Microsoft. Επίσης οι εκπαιδευτικοί και τα Σχολεία που διακρίθηκαν, θα λάβουν πρόσκληση συμμετοχής στο Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Φόρουμ της Microsoft, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2014 στη Βαρκελώνη.

Οι διευθυντές του 26ου και του 29ου ΔΣ Αχαρνών, Δρ. Ματθαίος Πατρινόπουλος και Φώτιος Περρής αντίστοιχα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διάκριση των σχολείων τους, όπως επίσης οι Κυριάκος Περιμένης, Δήμητρα Σταματίου και Βασίλης Οικονόμου για τη βράβευσή τους ως πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών για το τρέχον έτος θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν μέλη στην παγκόσμια κοινότητα εκπαιδευτικών «Συνεργάτες στην Μάθηση» της Microsoft, που αριθμεί εκατομμύρια εκπαιδευτικούς παγκοσμίως, στην ιστοσελίδα www.pil-network.com.

Πηγή: sigmalive.com


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...