Home / HEADER-NEWS / Και βραβευμένοι και απολυμένοι!

Και βραβευμένοι και απολυμένοι!

Δημοσιεύτηκε: 8:43 πμ Νοέμβριος 30th, 2013  


301113aa1

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Παρασκευή 29/11 οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, έδωσαν δυναμικό παρόν μέσα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Με την μαζική τους συμμετοχή, κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά τον εμπαιγμό του Υπουργού Παιδείας που δεν διστάζει περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι, να ισχυρίζεται συνεχώς ότι έχει «τακτοποιήσει» ήδη 1300 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.
Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τελετής του Υπουργείο Παιδείας, για την απονομή αριστείων σε εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν σε καινοτόμες δράσεις, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έδωσαν αποστομωτική απάντηση στις συκοφαντίες και τα ψεύδη του Υπουργείου Παιδείας. 
Μετά την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζή, ο συνάδελφος σε διαθεσιμότητα (και -τι ειρωνεία- βραβευόμενος) Δημήτρης Σακατζής ανέβηκε στο βήμα κρατώντας στο ένα χέρι το αριστείο και στο άλλο τη διαπιστωτική πράξη της διαθεσιμότητας, καταγγέλλοντας την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Την ίδια στιγμή δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα άνοιξαν πανό φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη διαθεσιμότητα των καθηγητών και τον αποκλεισμό των μαθητών απο τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. 
Ο συνάδελφος Δημήτρης Σακατζής, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοστιφάκης και ο Νίκος Κικάκης εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, στις ομιλίες που έκαναν στη συνέχεια, κατήγγειλαν και κατέρριψαν τους ισχυρισμούς του του Υπουργού Παιδείας για δήθεν αναδιάρθρωση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, αποκάλυψαν ότι η δική μας διαθεσιμότητα σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και το βίαιο σπρώξιμο των μαθητών στα ιδιωτικά ΙΕΚ. 
Στη συνέχεια απαιτήσαμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και -εδώ και τώρα- μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα, στις εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας.
Αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήσαμε με τη διαμαρτυρία μας αυτή, ήταν ο καθορισμός συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκέμβρη. 
Η τελετή για τα βραβεία του θεσμού της Αριστείας του ΥΠΑΙΘ και η παρέμβαση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα του Νόμου 4172/2013, που καταργεί ειδικότητες και βάζει τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα. Μεταξύ των άλλων βραβεύτηκαν και εκπαιδευτικοί που είχαν στο ένα χέρι το βραβείο και στο άλλο τη διαπιστωτική πράξη που τους έβαζε στον προθάλαμο της ΑΠΟΛΥΣΗΣ που κατά συνθήκη λέγεται ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ…… Η «σεμνή τελετή» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, στην Αίθουσα «JACQELINE DE ROMILLY» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

diathesimoiekp.blogspot.gr/, alfavita.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...