Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Εξακολουθούν να πηγαίνουν σχολείο μόνον για δυο μέρες!

Εξακολουθούν να πηγαίνουν σχολείο μόνον για δυο μέρες!

Δημοσιεύτηκε: 10:47 πμ Νοέμβριος 9th, 2013  


5epal

Εξακολουθούν να πηγαίνουν σχολείο μόνον για δυο μέρες…

Απίστευτη αδιαφορία από το Υπουργείο Παιδείας απέναντι  στα ΕΠΑΛ
-Δυο μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς και ακόμα  περιμένουν εκπαιδευτικούς ειδικότητας
-Οργή μαθητών και γονέων που είναι αποφασισμένοι να  κινηθούν νομικά
Μοιάζει με κακόγουστο αστείο αλλά είναι η  πραγματικότητα. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ της Ηλείας, του καταργημένου Τομέα Υγείας  και Πρόνοιας, δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξακολουθούν να μην  διδάσκονται τα μαθήματα ειδικότητας και να πηγαίνουν στο σχολείο στην καλύτερη  των περιπτώσεων μόνο για δυο με τρεις ώρες την ημέρα, σχολώντας σε καθημερινή  βάση στις 11 το πρωί και στην … χειρότερη των περιπτώσεων μόνο δυο ημέρες την  εβδομάδα! Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Υπουργείο Παιδείας που είναι γνώστης  όλων των προβλημάτων και των κενών, εξακολουθεί να κωφεύει!
Οι Διευθυντές του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου και του 2ου ΕΠΑΛ  Αμαλιάδας κ.κ. Θανάσης Βέρρας και Κώστας Κωνσταντούλας με επανειλημμένα έγγραφα  τους προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και το Υπουργείο  Παιδείας, επισημαίνουν την ανάγκη στελέχωσης των σχολείων τους με εκπαιδευτικούς  ειδικότητας χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν κάποιο αποτέλεσμα ή έστω μια  απάντηση.
«Αντιμετωπίζονται ως β’  κατηγορίας!»
«Δεν έχουμε καμία απολύτως εξέλιξη. Από την αρχή της  σχολικής χρονιάς, παραμένουν τα ίδια κενά» επισημαίνει ο κ. Βέρρας τονίζοντας  ότι οι μαθητές της γ’ τάξης του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας εξακολουθούν να μην  διδάσκονται τα μαθήματα ειδικότητας. «Στέλνουμε διαρκώς τα κενά και τις ώρες στη  Δ/νση, δυστυχώς όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Οι μαθητές κάνουν μόνον ελάχιστες  ώρες των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ενώ οι Βοηθοί Νοσηλευτών και  Ιατρικών Εργαστηρίων διδάσκονται μόλις δυο ώρες την εβδομάδα μάθημα ειδικότητας.  Δηλαδή, σχολάνε στις 10 ή τις 11 το πρωί! Ποτέ στο παρελθόν δεν αντιμετωπίσαμε  τέτοια προβλήματα και πραγματικά οι ώρες που έχουν χαθεί δύσκολα θα  αναπληρωθούν. Τίθεται όπως αντιλαμβάνεστε σε αμφισβήτηση τι πτυχίο θα πάρουν.  Πότε θα διδαχτούν τις χαμένες ώρες; Και πραγματικά αναρωτιόμαστε, γιατί οι  μαθητές μας να παραμένουν ακόμα και σήμερα χωρίς καθηγητές και να  αντιμετωπίζονται ως β΄ κατηγορίας; Το Υπουργείο γιατί δεν προσλαμβάνει όπως είχε  πει, ωρομίσθιους; Και γιατί μας αφήνει στην άγνοια και δεν μας λένε πότε θα  έρθουν και αν θα έρθουν» τόνισε και πρόσθεσε ότι η αγανάκτηση και η οργή μαθητών  και γονέων πλημμυρίζει και πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση.
Μόνον δυο ημέρες την εβδομάδα πηγαίνουν στο σχολείο οι  μαθητές της γ’ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας καθώς τα κενά είναι τέτοια που είναι  αδύνατον να καλυφτεί το πρόγραμμα όλης της εβδομάδος! Όπως χαρακτηριστικά  αναφέρει ο Διευθυντής κ. Κώστας Κωνσταντούλας, από τα εννέα μαθήματα κατά μέσο  όρο των ειδικοτήτων, οι μαθητές διδάσκονται μόνον τα δυο πανελλαδικώς  εξεταζόμενα και αυτά σε βαθμό κάλυψης περίπου 30-40%. «Στα υπόλοιπα μαθήματα δυο  μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα. Είναι  χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές έχουν ωρολόγιο πρόγραμμα μόνο δυο μέρες την  εβδομάδα! Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ακόμα και τα βιβλία  παρελήφθησαν μόλις την περασμένη εβδομάδα δηλαδή μέχρι τότε οι μαθητές δεν είχαν  ούτε βιβλία για να προετοιμαστούν έστω και μόνοι τους. Έχουμε επανειλημμένα  στείλει έγγραφα στη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και σε όλες τις  προϊστάμενες αρχές χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα».
Επιπλέον, ανέφερε ότι οι διαμαρτυρίες μαθητών και γονέων  είναι έντονες και μάλιστα όπως έχει πληροφορηθεί εξετάζεται και το ενδεχόμενο να  κινηθούν νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Αν το Υπουργείο μετέτρεπε τη σύμβαση  των ωρομισθίων σε αναπληρωτών, θα λυνόταν αμέσως το πρόβλημα. Είναι αδιανόητο  για ποιο λόγο δεν γίνεται. Όπως και να’ χει όμως, παρότι οι μαθητές προς τιμήν  του δεν έχουν χάσει ούτε μια ώρα από τα ελάχιστα τουλάχιστον μαθήματα που  διδάσκονται, κάνοντας αποχή, η οργή τους έχει συσσωρευτεί και αργά ή γρήγορα οι  υπεύθυνοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή αυτή».
Κική Κολοβέρου

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...