Home / HEADER-NEWS / Ενημερωτικό για τις προσλήψεις Ε.Ε.Π. Εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε.

Ενημερωτικό για τις προσλήψεις Ε.Ε.Π. Εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 9:39 πμ Νοέμβριος 23rd, 2013  


eidagogiΤη Δευτέρα οι προσλήψεις αναπληρωτών για την παράλληλη στήριξη – Υπογράφηκε η ανασυγκρότηση του ΚΥΣΕΕΠ, το Βασίλη Βούγια

Ο Υπουργός Παιδείας υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 22/11/2013 την Ανασυγκρότηση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π).

               Έτσι σύντομα θα συνεδριάσει για να εξετάσει τα πολλά θέματα(ανακλήσεις Αποσπάσεων, Μετατάξεις κ.λ.π) που εκκρεμούν.
               Οι προσλήψεις Αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 25/11/2013, μιας και η Δνση Ε.Α.Ε δεν πρόλαβε να τις κοινοποιήσει σήμερα.



Βασίλης Βουγιας
22/11/2013

 

………………………………………………………………….

Βασίλης Βούγιας

Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ
          
bilkday@yahoo.gr
 F.b : www.facebook.com/seepea.stella                                                                                                                                                                      
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε
«ΠΑΓΩΝΟΥΝ» ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε.Π  ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ Γ(ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
 Ως γνωστόν, στις18/11/2013υπεγράφηη Απόφαση με θέμα: «Ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης –ΑΠ 3» με κωδικό MIS 457263 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», από τον Ειδικό Γραμματέα Ευρωπαϊκών Πόρων κοΕυάγγελο Ζαχαράκη.(Δείτε
)
Αυτό σήμαινε πωςπροϋπολογίστηκανκάποια ποσά για προσλήψεις Ε.Ε.Π στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και στις Ε.Δ.Ε.Α.Υκαιστις Περιφέρειες που ανήκουν στον Άξονα Γτου ΕΣΠΑ, δηλαδή τιςΠεριφέρειες Στερεάς ΕλλάδαςκαιΝοτίου Αιγαίου.
Όμωςσήμερα,22/11/2013,η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ, τη στιγμή που επεξεργαζόταν  τον αριθμό πιστώσεων που θα αποστείλει από Δευτέρα 25/11 στις Π.Δ.Ε της χώρας για πρόσληψη Ε.Ε.Π και στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, ειδοποιήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας πως πρέπεινα«παγώσει»τις προσλήψεις  Ε.Ε.Π και εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε στις δυο Περιφέρειες του Άξονα Γ(Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο),καθόσον η επιβλέπουσα αρχή των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομικώνπεριέκοψε αιφνιδίωςένα σεβαστό ποσό από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας, με συνέπειανα μην υπάρχουν πλέον χρήματα για τον Άξονα Γ.
Έτσιεδόθη εντολήστη Διεύθυνση Ε.Α.Ενα μην προχωρήσει σε προσλήψεις για τη Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο,ούτεαναπληρωτών εκπαιδευτικώνγια τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης και των Σ.Μ.Ε.Α.Ε,ούτεΕ.Ε.Πγια τις ανάγκες των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και των Ε.Δ.Ε.Α.Υ.
Στις έντονες διαμαρτυρίεςκαι του Δντού Ειδικής Αγωγής και του υπογράφοντοςγι αυτή τη δυσμενέστατη για τις 2 Περιφέρειες εξέλιξη, οι εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής μας ανέφεραν πωςκαταβάλουν προσπάθεια για εξεύρεση λύσης, έχοντας υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για διάθεση κάποιου ποσού από τον κρατικό προϋπολογισμό, το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες των Περιφερειών αυτών.
Όμως σήμερα 22 Νοεμβρίου 2013 μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και να γίνει αποδεκτή.
 Το Υπουργείο Παιδείαςοφείλει να λογοδοτήσειστους μαθητές, στους γονείς και κηδεμόνες, στο λαό και στην κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου.
Οφείλει να τους εξηγήσει το λόγογια τον οποίο οδηγεί σε διάλυση τις δομές Ε.Α.Ε, ρίχνοντας στον καιάδα τους μαθητές με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αυτών των Περιφερειών.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π ΣΕ ΚΕ.Δ.Δ.Υ
Οι πιστώσεις για πρόσληψη Ε.Ε.Π σταΚΕ.Δ.Δ.Υθα σταλούν εκτός απροόπτου στις Π.Δ.Ε – πλην των Π.Δ.Ε Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου –τη Δευτέρα 25/11/2013.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π ΣΕ Ε.Δ.Ε.Α.Υ
Οι πιστώσεις για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ θα ακολουθήσουν. Ο Κανονισμός Λειτουργίας είναι έτοιμος και από τη Δνση Ε.Α.Ε πληροφορηθήκαμε πως το θέμα των Φ.Ε.Κ μπορεί να ξεπεραστεί μιας και η λήψη Φ.Ε.Κ χρειάζεται για τη σύσταση των Σ.Δ.Ε.Υ και όχι για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ που θα στελεχωθούν τελικά  με Ε.Ε.Π.Έτσι από τη στιγμή που θα γίνει απλά σύσταση των Ε.Δ.Ε.Α.Υ από όλες τις Π.Δ.Ε, μπορούν ν αποσταλούν και οι πιστώσεις για να στελεχωθούν με Ε.Ε.Π.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
Καταβάλλεται προσπάθεια από τη Διεύθυνση Ε.Α.Ε να ανακοινωθούνσήμερα(διαφορετικά τη Δευτέρα)τα ονόματα των Αναπληρωτώνεκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιαςεκπαίδευσης που θα προσληφθούν για τις ανάγκες τηςΠαράλληλης Στήριξης(εκτός από τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου).
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π
Η Απόφαση για την ανασυγκρότηση του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π παρεδόθη για υπογραφή στον Υπουργό Παιδείας.
ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π
Οι Μεταθέσεις του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Πδεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ούτε και φέτος κατά το μήνα Νοέμβριο,ως ο ν.3699/2008 ορίζει, καθότι είναι αδύνατον για τη Διεύθυνση Ε.Α.Ε με την παρούσα δομή και στελέχωση να τις πραγματοποιήσει ταυτόχρονα με τις Μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε.
ΘΕΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Και εδώ πρέπει να αναφέρουμε τα εξής:
Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έχει φορτωθεί με πάρα πολλά αντικείμενα. Με αντικείμενα πουδεν τις αναλογούνκαι πρέπει να φύγουν απ αυτήν. Με την υπάρχουσα δομή και στελέχωση και παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν και ο Διευθυντής της και το προσωπικό είναιαδύνατοννα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.
Έτσι τα φυσικά αντικείμενα της Διεύθυνσης, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π), βρίσκονταισυνεχώς εκτεθειμένακαιχωρίς ουσιαστική υποστήριξηκαι τα πολλά θέματά τους αντιμετωπίζονταιστρεβλά.
Μόνον όταν η Διεύθυνση Ε.Α.Ε αναβαθμισθεί σε Διεύθυνση Προσωπικού και Σπουδών(και όχι όπως σχεδιάζεται σε Διεύθυνση 2 και μοναδικών τμημάτων!!!) θα υπάρξει ελπίδα να αντιμετωπισθούν τα μείζονα θέματα του Ε.Ε.Π και της Ειδικής Αγωγής γενικότερα.
Ειδάλλως ο επανακαθορισμός προσόντων πρόσληψης Ε.Ε./Ε.Β.Π, ο Ενιαίος Πίνακας Αναπληρωτών, η ανακατανομή των οργανικών κενών, το καθηκοντολόγιο των συνοδών Ε.Β.Π, οι Υπηρεσιακές Μεταβολές (Μεταθέσεις  – Αποσπάσεις – Μετατάξεις – Προσλήψεις Αναπληρωτών) στην ώρα τους, η συστηματική υποστήριξη του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π  και χίλια δυο άλλα θέματα που απασχολούν το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Ππολύ δύσκολαθα αντιμετωπισθούν.
Βασίλης Βούγιας
22/11/2013

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...