Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Ελλείψεις και συγχωνεύσεις ταλαιπωρούν τους μαθητές

Ελλείψεις και συγχωνεύσεις ταλαιπωρούν τους μαθητές

Δημοσιεύτηκε: 5:55 μμ Νοέμβριος 22nd, 2013  


EPAL

Αντιμέτωποι με ελλείψεις και συγχωνεύσεις οι μαθητές

Υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν κάνει ούτε μία ώρα μάθημα ειδικότητας! Με ελλείψεις εκπαιδευτικών σε μαθήματα ειδικοτήτων στα οποία οι μαθητές θα κληθούν να εξεταστούν και να πάρουν πτυχίο, αλλά και σχεδιασμούς για κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στα οποία φοιτούν εργαζόμενοι μαθητές, τελειώνει και ο Νοέμβρης για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Στο μεταξύ, η σχεδιαζόμενη κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων των νυχτερινών ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου και Ταύρου αποτράπηκε μετά από κινητοποιήσεις των μαθητών και εργαζομένων. Χτες το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των μαθητών, μετά από μαζικές συνελεύσεις των σχολείων τους, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση κατάργησης και συγχώνευσης των τμημάτων και ειδικοτήτων. Τόνισαν ότι μια τέτοια απόφαση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους μαθητές των σχολείων, που ενδεχόμενα θα αναγκαστούν να σταματήσουν τη φοίτησή τους.

Σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους, ο περιφερειακός διευθυντής δεσμεύτηκε ότι στο ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου θα παραμείνουν τα τμήματα όπως έχουν μέχρι σήμερα, στο δε ΕΠΑΛ του Ταύρου μόνο ένα τμήμα θα συγχωνευθεί.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το παράρτημα Νοτιοανατολικών Περιοχών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Στη χτεσινή συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του σχολείου, της Ενωσης Γονέων και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Τον αγώνα των μαθητών στήριξε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά είναι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αργοστολίου που φοιτούν στον τομέα Υγείας, καθώς από τις 23 ώρες ειδικότητας διδάσκονται μόνο τις οκτώ από έναν ωρομίσθιο εκπαιδευτικό και μέσα στις ώρες που δεν έχουν διδαχθεί είναι και εκείνες των μαθημάτων που εξετάζονται πανελλαδικά. «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη οι μαθητές να κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους», καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και ζητά κάλυψη των ελλείψεων με επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών που βγήκαν σε διαθεσιμότητα και να μη χάσει κανένα παιδί του ΕΠΑΛ τη χρονιά του.

Αντίστοιχο πρόβλημα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στις ειδικότητες Υγείας αντιμετωπίζουν και οι μαθητές των ΕΠΑΛ της Δυτικής Αττικής καθώς, όπως σημειώνουν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, δεν έχουν κάνει καθόλου μαθήματα ειδικότητας. Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής με αίτημα την άμεση κάλυψη των κενών έκαναν χτες η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, μαθητές των ΕΠΑΛ και γονείς. Σε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης, η απάντηση που πήραν ήταν ότι από την πλευρά του έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να καλυφθούν τα κενά.

Με ελλείψεις καθηγητών ειδικότητας λειτουργεί και το 1ο ΕΠΑΛ Συκεών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου, λείπει καθηγητής για 12 ώρες σε ειδικότητα ιατρικών εργαστηρίων και καθηγητής Μηχανολογίας για 8 ώρες. Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας για τα κενά σε εκπαιδευτικούς και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών κατέθεσαν χτες, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδ. Κωνσταντινίδης και Ελ. Γερασιμίδου, ζητώντας να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό.

Πηγή: rizospastis


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...