Home / HEADER-NEWS / Εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείου της Ακρόπολης

Εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείου της Ακρόπολης

Δημοσιεύτηκε: 4:49 μμ Νοέμβριος 9th, 2013  


new_acropolis_museum_rfa210409_bta_2

Εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείου της Ακρόπολης

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου της Ακρόπολης για τη σχολική χρονιά 2013-2014 ξεκίνησαν. Στόχος τους είναι η δημιουργική επαφή των παιδιών με τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και με τους χώρους του Μουσείου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου αφορούν σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι δωρεάν. Απαιτείται κράτηση είτε για την συμμετοχή στα προγράμματα είτε για την οργάνωση ανεξάρτητης σχολικής επίσκεψης.

Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η κράτηση είτε μέσω τηλεφώνου στο 210 9000903, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ., είτε μέσω υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος συμπληρώνοντας την Φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε  

 και αποστέλλοντάς την είτε με τηλεομοιοτυπία στον αριθμό 211 8005307, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη στο schoolbookings@theacropolismuseum.gr.

Τίτλοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας:

Τα γλυπτά του Παρθενώνα Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην Αίθουσα του Παρθενώνα και έχει ως σκοπό την εξερεύνηση και ερμηνεία του ναού και των γλυπτών του από τους μαθητές.

Ολύμπια αινίγματα: Αναζητώντας τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης Με αφετηρία την απεικόνιση των θεών στην ανατολική ζωφόρο και στο ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα οι μαθητές αναζητούν τους θεούς του Ολύμπου στις αίθουσες του Μουσείου.

Τα αρχαία μιλούν… Μια εκπαιδευτική δράση με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές μέσα σε όλες τις αίθουσες του Μουσείου που έχει ως σκοπό την αποκάλυψη της πολλαπλής σημασίας των αντικειμένων.

Το εργαστήρι της γλυπτικής και του χρώματος Μια βιωματική προσέγγιση της δημιουργίας τρισδιάστατης τέχνης και της αρχαίας αισθητικής.

Βάλε το αγαπημένο σου άγαλμα στο δικό σου περιβάλλον… Ένα κινητό εργαστήρι με επίκεντρο την αίθουσα των αρχαϊκών γλυπτών και σκοπό να αναδείξει πως το περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει τη σημασία των αντικειμένων.

Μια ιστορία της Ακρόπολης μέσα από το Μουσείο της

Με βάση αριστουργηματικά εκθέματα από όλες τις αίθουσες του Μουσείου, οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε ένα ταξίδι στην ιστορία του βράχου της Ακρόπολης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα  προγράμματα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου της Ακρόπολης.

https://www.elniplex.com/?p=17240


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...