Home / HEADER-NEWS / Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Τέλος η ανωνυμία στο διαδίκτυο

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Τέλος η ανωνυμία στο διαδίκτυο

Δημοσιεύτηκε: 10:44 πμ Νοέμβριος 6th, 2013  


facebookcom

Κατά τη διάρκεια του 3ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, ο κ. Μ. Σφακιανάκης, Διευθυντής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σημείωσε ότι πλέον δεν υφίσταται ανωνυμία στο διαδίκτυο.

Τόνισε δε, ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, καθώς το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο, ιδίως στις μικρές ηλικίες, είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις ακόμη και στην Ελλάδα.
Οι κύριες αιτίες εθισμού, σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη είναι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και η ενασχόληση με κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι, ενώ ο εθισμός δεν περιορίζεται μόνο στους ανηλίκους. Στην Ελλάδα 3.966.380 άνθρωποι είναι χρήστες του Facebook, με σύνδεση περισσότερες από 2,5 ώρες ημερησίως κατά μέσο όρο, τη στιγμή που οι ειδικοί επιμένουν ότι η χρήση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη 1,5 ώρα.

Μερικά από τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου είναι τα ακόλουθα : Ανά λεπτό έχουμε 204.000.000 αποστολές e-mails, 2.000.000 αναζητήσεις στο Google, 6.000.000 επισκέψεις στο Facebook, 1.300 νέους χρήστες κινητών τηλεφώνων, 21 υποκλοπές στοιχείων ταυτότητας, 135 νέες μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό, και 7 τρισ. συναλλαγές την ημέρα.

Η εξέλιξη του διαδικτύου και της τεχνολογίας έχουν οδηγήσει στην διάπραξη περισσότερων εγκληματικών συμπεριφορών που προϋποθέτουν αυξημένη τεχνική κατάρτιση. Κατά αυτό τον τρόπο το διαδίκτυο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τη διάπραξη πληθώρας εγκληματικών ενεργειών και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς και παιδικής πορνογραφίας, αποπλάνησης ανηλίκων και Cyberbullying.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιεί ημερίδες σε σχολεία όλης της Ελλάδας απευθυνόμενη στους μαθητές με σκοπό την ενημέρωσή τους και την παροχή εφοδίων για την ασφαλή πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

lawnet.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...