Home / HEADER-NEWS / Άδειασαν οι πίνακες δασκάλων ειδικής αγωγής

Άδειασαν οι πίνακες δασκάλων ειδικής αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 9:35 πμ Νοέμβριος 27th, 2013  


eidagogi

Σχεδόν στο 100% η απορρόφηση των αναπληρωτών δασκάλων

Σχεδόν έχουν εξαντληθεί οι πίνακες ειδικής αγωγής των δασκάλων μετά και από τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών. Ακόμα και άτομα που έλαβαν το πτυχίο τους τον Ιούλιο του 2013 και βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις του πίνακα αναπληρωτών έχουν προσληφθεί με αποτέλεσμα η απορρόφηση στον κλάδο των δασκάλων ειδικής αγωγής να αγγίζει το 100%.

Φαίνεται ότι παρά τη μείωση των προσλήψεων των αναπληρωτών ο κλάδος δεν επηρεάζεται. Σε αυτό βέβαια έχει συντελέσει το γεγονός ότι οι προσλήψεις πραγματοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ. Έτσι λοιπόν ενώ οι φιλόλογοι και μαθηματικοί βλέπουν τις προσλήψεις τους να έχουν μειωθεί σε ποσοστό που φθάνει και ξεπερνά το 80% αντιθέτως οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής εξελίσσονται σε μια από τις λίγες εκπαιδευτικές ειδικότητες που δεν τις αγγίζει η κρίση.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι επειδή δεν επαρκούν οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής προσλαμβάνονται δάσκαλοι από τους πίνακες γενικής παιδείας. Το Υπουργείο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης καλεί τους αποφοίτους των δυο τμημάτων απ’ όπου αποφοιτούν δάσκαλοι ειδικής αγωγής ( Παιδαγωγικό ειδικής αγωγής Βόλου και Εκπαιδευτική και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας) καθώς και όσους άλλους δασκάλους πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στους εν λόγω πίνακες , π.χ κάτοχοι μεταπτυχιακού ειδικής αγωγής, να καταθέσουν αιτήσεις το διάστημα από 25 έως και 27 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των δασκάλων που έχουν ενταχθεί στους πίνακες ειδικής αγωγής φθάνει τους 1.800 (1.727 πίνακας Β και 73 πίνακας Α). Μετά και τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στις 26/11 ο συνολικός αριθμός όσων έχουν προσληφθεί ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου φθάνει τους 1782 σε σύνολο 1.800 γεγονός που σημαίνει ότι η απορρόφηση ανέρχεται στο 99%!

Ακόμα να πραγματοποιηθεί ΑΣΕΠ. 11 χρόνια αναπληρωτές!

Μπορεί η απορρόφηση των αποφοίτων των τμημάτων της ειδικής αγωγής να ανέρχεται σχεδόν στο 100% όμως το γεγονός αυτό αφορά προσλήψεις αναπληρωτών και όχι μόνιμους διορισμούς. Ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί ΑΣΕΠ για τον διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα αρκετοί απόφοιτοι να εργάζονται εδώ και χρόνια με το καθεστώς του αναπληρωτή. Αυτή τη στιγμή στους πίνακες αναπληρωτών υπάρχουν άτομα που εργάζονται ως αναπληρωτές αδιάλειπτα εδώ και 11 χρόνια.

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής

Σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω του ΕΣΠΑ προχώρησε για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα προσλαμβάνονται 304 εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για το διδακτικό έτος 2013-2014.

Όσον αφορά τις ειδικότητες πρόκειται για προσλήψεις 8 δασκάλων από τους πίνακες ειδικής αγωγής και 296 δασκάλων από τους πίνακες γενικής παιδείας.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την υπογραφή σύμβασης και ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 27-11-2013έως και την Παρασκευή 29-11-2013.

Ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας και υπογραφής σχετικής σύμβασης στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι πίνακες με τα ονόματα είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...