Home / HEADER-NEWS / 8500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή φέτος

8500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή φέτος

Δημοσιεύτηκε: 2:44 μμ Νοέμβριος 15th, 2013  


eidagogi8500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή φέτος

Τις 8500 θα φτάσουν συνολικά οι προσλήψεις στον τομέα της ειδικής αγωγής, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Το ζήτημα των ελλείψεων έθεσε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμο και κοινωνικά ευαίσθητο το θέμα της ειδικής αγωγής, διότι υπάρχουν 36.000 παιδιά που χρήζουν ειδικής ανάγκης και φροντίδας στα σχολεία χωρίς όμως να έχουν τη φροντίδα και τη μέριμνα της πολιτείας στο κομμάτι της σχολικής τους εκπαίδευσης.

«Το κομμάτι που αφορά την ειδική αγωγή είναι ευαίσθητο θέμα που πρέπει να προσεγγίζουμε με προσοχή γι΄ αυτό και αποτελεί θέμα πρώτης γραμμής στο υπουργείο», απάντησε ο υφυπουργός ο οποίος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι από τον Σεπτέμβριο υπάρχει πολύ μεγάλη κάλυψη σε όλες τις περιφέρειες.

«Δεν θα ακούσετε ποτέ από το στόμα μου ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι φέτος το υπουργείο έχει δρομολογήσει 6.550 προσλήψεις σε σχολεία ειδικής αγωγής. Οι προσλήψεις αυτές μαζί με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα φτάσουν συνολικά στις 8.500. Από τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν ήδη γίνει 4.008 προσλήψεις.

Τα αντίστοιχα περσινά αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τον περασμένο Απρίλιο είχαν γίνει 3.467 προσλήψεις. Φέτος γίνονται 2.430 περισσότερες προσλήψεις, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη κάλυψη στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

www.dikaiologitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...