Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Το 1o Βραβείο στην Ευρώπη για το 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Το 1o Βραβείο στην Ευρώπη για το 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Δημοσιεύτηκε: 3:04 μμ Νοέμβριος 8th, 2013  


photo

Μια σπουδαία πανευρωπαϊκή πρωτιά πέτυχε το 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας. Τα παιδιά δημιούργησαν ένα πρωτότυπο φωτογραφικό λεύκωμα όπου και διαγωνίστηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη. Ασπρόμαυρο φόντο με γυναίκες να κουτσομπολεύουν στην αυλή, έναν άντρα να κάνει καντάδα στην αγαπημένη του, έναν λουστράκο να καθαρίζει τα παπούτσια ενός πελάτη. Θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για νοσταλγικές φωτογραφίες της εποχής που έζησαν οι παππούδες μας, αν οι πρωταγωνιστές δεν ήταν 4-5 χρονών

Το βραβείο το έλαβαν για την εργασία με τίτλο: «Γνωρίζοντας το παρελθόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου». Στην εργασία η οποία έγινε από τον Απρίλιο μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο ,οι παππούδες τους είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν την τάξη και έφεραν κάποια παλιά αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν και εξήγησαν στα παιδιά τις χρήσεις τους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές φωτογραφήθηκαν σε σκηνές από τις παλιές ημέρες που χρησιμοποιούν αυτά τα αντικείμενα. Οι καθηγητές τους φωτογράφησαν και να εκτύπωσαν τις εικόνες σε μαύρο και άσπρο για να υπάρχει η αίσθηση του παρελθόντος.

Εικόνες από τη ζωή των ανθρώπων της παλαιότερης εποχής. Οι εικόνες αυτές είναι φωτογραφίες των παιδιών του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας καθώς αναπαριστούν ορισμένες σκηνές του παρελθόντος με τη μορφή των «παγωμένων» εικόνων.

Τα παιδιά «σκηνοθετούσαν» μαζί με τις νηπιαγωγούς τη σκηνή που θα αναπαριστούσαν, χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα των «γωνιών της παράδοσης» και επιστρατεύοντας τις γνώσεις που απέκτησαν. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τις νηπιαγωγούς στο χώρο του νηπιαγωγείου μας (ένα παλιό πετρόχτιστο κτίριο) και εκτυπώθηκαν ασπρόμαυρες για να αποπνέουν τον αέρα της παλιάς εποχής.

e-dimosio.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...