Home / HEADER-NEWS / ΕΚΠΑ – Έναρξη μαθημάτων την Τρίτη 19/11

ΕΚΠΑ – Έναρξη μαθημάτων την Τρίτη 19/11

Δημοσιεύτηκε: 5:14 μμ Νοέμβριος 12th, 2013  


ekpa

Την έναρξη των μαθημάτων  από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Σύγκλητος του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εκτιμώντας την εκρηκτική  κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Πανεπιστημίου«, αναφέρεται  στην ανακοίνωση, η Σύγκλητος προχώρησε στην παραπάνω απόφαση ενώ παράλληλα καλεί  το Διοικητικό Προσωπικό να εξασφαλίσει την χωρίς εμπόδια πρόσβαση στη  διδασκαλία.

Νωρίτερα, η Εισαγγελία  Πρωτοδικών έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια επείγουσας επείγουσας  προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων από τους  διοικητικούς υπαλλήλους του Εθνικού Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου και του  Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση της Συγκλήτου:

«Η Σύγκλητος του Εθνικού  και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 12ης  Νοεμβρίου 2013, εκτιμώντας την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους  κόλπους του Πανεπιστημίου εξαιτίας του αυθαίρετου μέτρου της διαθεσιμότητας και  της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας του Υπουργείου Παιδείας και αναλογιζόμενη  παράλληλα την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και των φοιτητών τους οι οποίοι μένουν  αποκλεισμένοι από τα μαθήματά τους, καθώς και την αποστολή του Πανεπιστημίου ως  ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, αποφάσισε την έναρξη των μαθημάτων από Τρίτη  19 Νοεμβρίου 2013.

Προς τούτο καλεί το  Διοικητικό Προσωπικό κατά τη Γενική του Συνέλευση, τη Δευτέρα 18-11-2013, να  εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες  διδασκαλίας».

alfavita.gr

Κι ενώ ο κόσμος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκεται σε αναβρασμό και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για δέκατη συνεχή εβδομάδα, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε λόγω της απόφασης συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου και Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας ανέθεσε στη διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, να διενεργήσει έρευνα για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες κηρύχθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...