Home / Featured / Ξεκινά το πρόγραμμα ενισχυτικής στα γυμνάσια

Ξεκινά το πρόγραμμα ενισχυτικής στα γυμνάσια

Δημοσιεύτηκε: 5:31 μμ Οκτώβριος 3rd, 2013  


enisxitikididaskalia

Του Βασίλειου Καλόγηρου

news.gr

Θα απασχοληθούν 2.000 αναπληρωτές

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές των γυμνασίων. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να προσφέρει σημαντική βοήθεια σε πολλούς μαθητές των γυμνασίων που οι γονείς τους αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από κύκλους του Υπουργείου Παιδείας χιλιάδες γονείς έχουν συμπληρώσει τις αιτήσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας. Εκτός από τους μαθητές θα ωφεληθούν και χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε αναμένεται να εργαστούν 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στις ειδικότητες των φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών και καθηγητών αγγλικών. Να θυμίσουμε ότι αναμένεται εντός των ημερών η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες καθώς και η πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή δήλωσή τους οι εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν μια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι ένα Σχολικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας όπως το προηγούμενο έτος. Επίσης άλλη μια αλλαγή που αναμένεται θα αφορά το ωράριο των εκπαιδευτικών που θα φθάνει τις 15 ώρες την εβδομάδα. Δηλαδή όσοι προσληφθούν θα δουλεύουν ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου με απολαβές που θα ανέρχονται περίπου στα 550-600 ευρώ το μήνα. Το πρόγραμμα για φέτος θα είναι τετράωρο καθημερινά και όχι τρίωρο όπως το προηγούμενο σχολικό έτος ενώ εκπαιδευτικοί με λίγες ώρες σε ένα ΣΚΕΔ θα μετακινούνται και σε άλλο σχολικό κέντρο για να καλύψουν το ωράριό τους. Όταν ανακοινωθεί η πρόσκληση θα αναφέρεται και ο αριθμός των εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα για κάθε διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει από τους πίνακες αναπληρωτών αφού όμως πρώτα προηγηθούν οι αιτήσεις τους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ και θα εφαρμοστεί και το επόμενο σχολικό έτος. Όσον αφορά το ωρολόγιο πρόγραμμα αυτό ορίζεται ως εξής:

• Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά, (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

• Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία, μία (1) ώρα Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

• Για την Τρίτη τάξη Γυμνασίου: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία, μία (1) ώρα Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες

………………………………………………………………

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας αναμένεται να προσληφθούν 2000 εκπαιδευτικοί. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το προηγούμενο έτος πιλοτικά για λίγες εβδομάδες και απασχόλησε 969 εκπιαδευτικούς.

Οι ειδικότητες που απασχολήθηκαν ήταν Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί και Αγγλικής γλώσσας. Παρατηρώντας κανείς την προηγούμενη χρονιά διαπιστώνει ότι το 47,5% των θέσεων το είχαν οι μαθηματικοί και το 32% οι φιλόλογοι. Δηλαδή αναμένεται περίπου 900 να είναι οι μαθηματικοί 650-700 οι φιλόλογοι. Με βάση τα περσινά στοιχεία οι φυσικοί ίσως είναι περίπου 200-250, οι χημικοί περίπου 60 και οι εκπιαδευτικοί αγγλικών περίπου 100. Αναμένουμε φυσικά την τελική εγκύκλιο για να δούμε τον τελιό αριθμό. Προσωπικά πιστεύουμε ότι τα νούμερα θα είναι περίπου αυτά που αναφέραμε.

paideia-ergasia.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...