Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Συσκέψεις του Υφυπουργού με Δημάρχους όλης της χώρας για τα ΚΔΒΜ (για την κατάρτιση ενηλίκων)

Συσκέψεις του Υφυπουργού με Δημάρχους όλης της χώρας για τα ΚΔΒΜ (για την κατάρτιση ενηλίκων)

Δημοσιεύτηκε: 5:01 μμ Οκτώβριος 1st, 2013  


gioulekas

Δελτίο Τύπου

Συσκέψεις του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με όλους τους Δημάρχους της χώρας, για την λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων

Με στόχο να επισπευστούν οι διαδικασίες προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, μέσα από τα οποία λειτουργούν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνονται με όλους τους Δημάρχους της χώρας συσκέψεις, που συγκαλούνται με πρωτοβουλία του αρμόδιου Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα.

Με δεδομένο ότι τα προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων διανύουν το πιο κρίσιμο στάδιο στην υλοποίηση τους, καθώς απομένουν μόλις τρεις μήνες έως το τέλος του 2013, ο Υφυπουργός Παιδείας προχώρησε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με σκοπό την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων, που προορίζονται για την προσφορά πολύτιμων υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.

Στη πρώτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12.00 θα συμμετάσχουν όλοι οι Δήμαρχοι και τα διοικητικά στελέχη των δήμων Αττικής και Νότιας Ελλάδας, που υλοποιούν ή πρόκειται να υλοποιήσουν προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2007-2013» και εθνικούς πόρους.

Αντίστοιχη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας καθώς και διοικητικών στελεχών θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013.

Οι συσκέψεις συνδιοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΕΕΤΑΑ.

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...