Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11.00 έως τις 14.00. ΟΙΕΛΕ στο 85% η συμμετοχή στην απεργία

ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11.00 έως τις 14.00. ΟΙΕΛΕ στο 85% η συμμετοχή στην απεργία

Δημοσιεύτηκε: 5:45 μμ Οκτώβριος 15th, 2013  


Στάση εργασίας από τις 11.00 αύριο το πρωί ως τις 14.00 θα κάνουν οι καθηγητές της ΟΛΜΕ ύστερα από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας τους.
Όπως ανακοινώθηκε, το Δ.Σ της ΟΛΜΕ «στηρίζοντας την κινητοποίηση των τοπικών ΕΛΜΕ της Αττικής καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι».
olme2
Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας «όχι στην εργασιακή ανασφάλεια», «20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 μαθητές ανά καθηγητή σε όλα τα εργαστήρια όλων των τύπων των σχολείων» και «να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι εκπαιδευτικές υποστηρικτικές δομές».
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κάλεσε σήμερα, Τρίτη, τα μέλη της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) αντιδρώντας σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με την οποία περνούν τα ιδιωτικά σχολεία στον έλεγχο των υπουργείων Εργασίας και Εμπορίου.
Στην Αθήνα, τρία σχολεία δεν λειτούργησαν (το Αμερικανικό Κολέγιο Pierce, η Σχολή Χιλλ, η Λεόντειος και τα ελληνόφωνα τμήματα των ξένων σχολείων). Σε σύνολο 200 σχολείων πανελλαδικά ωστόσο, τα οποία και έχουν όλες τις βαθμίδες η πλειονότητα των σχολείων λειτούργησαν κανονικά, ενώ σε κάποια σχολεία έγιναν στάσεις εργασίας ή δεν λειτούργησαν κάποια τμήματά τους. Ο Σύνδεσμος ιδιοκτητών ξένων σχολείων έδωσε ένα ποσοστό συμμετοχής στην απεργία 5-10% πανελλαδικά. Η ΟΙΕΛΕ πάλι έκανε λόγο για συμμετοχή στην απεργία σε ποσοστό 85%.
ΤΟ ΒΗΜΑ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...