Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Γονείς / Η παχυσαρκία μειώνει τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο

Η παχυσαρκία μειώνει τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: 6:25 μμ Οκτώβριος 4th, 2013  


pahi

Η παχυσαρκία μειώνει τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο.

Μειωμένες επιδόσεις στο σχολείο παρουσιάζουν τα παιδιά με παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

Όπως αναφέρεται στα αποτελέσματά της, η παχυσαρκία δεν επηρεάζει μόνο την υγεία, αλλά και τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο και κυρίως στα μαθηματικά.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών του Βερολίνου (WZB), οι οποίοι μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο η παχυσαρκία επηρεάζει τις επιδόσεις των μαθητών στο δημοτικό και το γυμνάσιο, αλλά και τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά.

Όπως διαπίστωσαν, τα παιδιά που είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα συνήθως παίρνουν χαμηλότερους βαθμούς από ό,τι εκείνα που έχουν φυσιολογικό βάρος, γεγονός που συμβαίνει ανεξάρτητα από παράγοντες όπως η καταγωγή και το οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο της οικογένειάς τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση των ερευνητών, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Zeitschrift fűr Soziologie», η παχυσαρκία προκαλεί στα αγόρια λιγότερα προβλήματα από ό,τι στα κορίτσια σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές τους σχέσεις, επειδή τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού εναντίον τους είναι πολύ λιγότερα συγκριτικά με εκείνα που υφίστανται τα κορίτσια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που συνδέει την παχυσαρκία με τις σχολικές επιδόσεις. Μάλιστα, τα αποτελέσματα αυτά είναι πολύ σημαντικά, καθώς μόνο στη Γερμανία το 15% των παιδιών και των εφήβων ηλικίας από τριών έως 17 ετών είναι υπέρβαρα και το 6% αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...