Home / Featured / Εκπαίδευση – Οι θέσεις που θα καλυφτούν μέσω ΟΑΕΔ αναλυτικά

Εκπαίδευση – Οι θέσεις που θα καλυφτούν μέσω ΟΑΕΔ αναλυτικά

Δημοσιεύτηκε: 11:09 πμ Οκτώβριος 9th, 2013  


OAED-online

Οι προσλήψεις αφορούν σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και ειδική αγωγή

Σε φορείς του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα σε διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στις δομές της ειδικής αγωγής αναμένεται να προσληφθούν χιλιάδες νέοι και νέες.Πρόκειται για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο τελικά οι θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 7.850. Η κατανομή ανά ειδικότητα έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις.Σύμφωνα λοιπόν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ 2.700 θέσεις προορίζονται για την ειδική αγωγή, 2.650 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2.500 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 6 μήνες και 15 μέρες και μέσα από τις προσλήψεις αυτές το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να καλύψει χιλιάδες κενά.Αξίζει να σημειωθεί ότι 600 νηπιαγωγοί προορίζονται για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου σε πολλές περιοχές υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων λόγω των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό.

Ήδη σύμφωνα με τον αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Σάμου στη Σάμο αναμένονται προσλήψεις 4 νηπιαγωγών μέσω του ΟΑΕΔ για τις σχολικές μονάδες της περιοχής. Ακολουθεί πίνακας με την κατανομή των θέσεων ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Ειδική Αγωγή
Ειδικότητα Θέσεις
Ψυχολόγοι 600
Κοινωνικοί Λειτουργοί 600
Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό 800
Επιστάτες 300
Λογοθεραπευτές 79
Εργοθεραπευτές 70
Σχολικοί Νοσηλευτές 91
Φυσιοθεραπευτές 60
Οδηγοί σχολικών λεωφορείων 50
Συνοδοί σχολικών λεωφορείων 50
Σύνολο 2.700

 

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Ειδικότητα Θέσεις
Νηπιαγωγοί 600
Ψυχολόγοι 300
Κοινωνικοί Λειτουργοί 300
Επιστάτες 1450
Σύνολο 2650

 

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ειδικότητα Θέσεις
Ψυχολόγοι 350
Κοινωνικοί Λειτουργοί 350
Επιστάτες 1800
Σύνολο 2500

Τι σήμαίνει αυτό για τους εκπαιδευτικούς:

Σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ

…………………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προσλήψεις μέσω … ΟΑΕΔ στα σχολεία!

32 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Η πρώτη ενέργεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι πλέον γεγονός, προκαλώντας ισχυρό κλονισμό στην εκπαιδευτικοί κοινότητα!

Εκπαιδευτικοί, ως ανειδίκευτοι εργάτες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προσληφθούν μέσα από … πρόγραμμα ανέργων του ΟΑΕΔ, για να δουλέψουν στα σχολεία, καλύπτοντας κενά. Μάλιστα πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο γνωστός συνδικαλιστής και τέως αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Ζαχαρίας Καψαλάκης κάνουνν λόγο για 32 νηπιαγωγούς που θα προσληφθούν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε νηπιαγωγεία του νομού Ηρακλείου. Πρόκειται για …7μηνες περίπου συμβάσεις έργου, με μισθό χαρτζιλίκι της τάξεως των 450 ευρώ, σαν αυτές δηλαδή που υλοποιούν οι Δήμοι στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας.

Γλαφυρή η δήλωση του κ. Καψαλάκη στο Irakliolive: «Μας μετατρέπουν σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, ανειδίκευτους εργάτες τύπου stage. Φοβάμαι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα σχολεία θα ανήκουν στην ευθύνη των Δήμων και οι δάσκαλοι θα μετατραπούμε σε δημοδιδασκάλους».

Όπως εξήγησε ακόμη ο κ. Καψαλάκης, «θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου δύο νηπιαγωγοί, με τις ίδιες σπουδές και τα ίδια ωράρια, θα υπηρετούν στο ίδιο σχολείο, αλλά θα αμείβονται εντελώς διαφορετικά. Η εκπαίδευση μετατρέπεται σε ευκαιριακή εργασία, με μισθούς πείνας. Αυτό μας δείχνει ότι του χρόνου θα πάμε όλοι για πρόσληψη στον ΟΑΕΔ».

Άμεση αντίδραση

Εν τω μεταξύ, άμεση ήταν η αντίδραση της παράταξης της Πρωτοβάθμιας στο Ηράκλειο «Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών» που με ανάρτηση της στο blog που διατηρεί επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. καλούμε άμεσα τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να παρέμβει και να ενημερώσει τους συναδέλφους για το συγκεκριμένο ζήτημα (έπρεπε ήδη να το είχε κάνει), που αν ισχύει συνεπάγεται τη καταπάτηση και εκθεμελίωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Είναι αυτονόητο πως εμείς απαιτούμε:

– Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

– Προσλήψεις αναπληρωτών από την υπάρχουσα επετιρήδα, με τις διαδικασίες που προβλέπονται για την κάλυψη των λειτουργικών θέσεων με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα

Η Δημόσια Εκπαίδευση δε χτίζεται με μπαλώματα και προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης.

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο τη συρρίκνωση και υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, έχει επιλέξει το δρόμο της αποκαθήλωσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η δική μας επιλογή είναι μονόδρομος!»

……………………………………………………..

Μέσω ΟΑΕΔ 7.850 θέσεις εργασίας στο… δημόσιο σχολείο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ θα διατεθούν 7.850 θέσεις εργασίας για τα δημόσια σχολεία σε πανελλαδικό επίπεδο, εκ των οποίων 2.700 θέσεις θα προορίζονται για την ειδική αγωγή, 2.650 στην Πρωτοβάθμια και 2.500 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δημοσίευμα του news.gr αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Πρόκειται για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο τελικά οι θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 7.850. Η κατανομή ανά ειδικότητα έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, 2.700 θέσεις προορίζονται για την ειδική αγωγή, 2.650 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2.500 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι έξι μήνες και 15 μέρες και μέσα από τις προσλήψεις αυτές το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να καλύψει χιλιάδες κενά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 600 νηπιαγωγοί προορίζονται για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου σε πολλές περιοχές υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων λόγω των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό».

https://irakliolive.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...