Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 29/05/2020, 04:14


Home / Αγγλικά / Νέα από τις σχολές / ΕΚΠΑ – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου και νέα πενθήμερη απεργία

ΕΚΠΑ – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου και νέα πενθήμερη απεργία

Δημοσιεύτηκε: 6:47 μμ Οκτώβριος 11th, 2013  


ekpa

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου της Αθήνας, στο  οποίο υπηρετεί και η πλειονότητα των συναδέλφων τους που θα βρεθούν σε  διαθεσιμότητα, έχουν καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου για  την αξιολόγηση, που έγινε από το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της διαθεσιμότητας,  με αποτέλεσμα την επιλογή 1348 υπαλλήλων προς απομάκρυνση.

Όπως υποστηρίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, η επιλογή δεν  έχει γίνει με διαφανή κριτήρια, ενώ δεν έχει δοθεί επίσημα η σχετική έκθεση  αξιολόγησης και τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκε πόσοι θα απομακρυνθούν από  κάθε ίδρυμα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν αποδέχονται την Κοινή  Υπουργική Απόφαση για τη διαθεσιμότητα. Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά  που κατέθεσαν, «με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του  διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του  νόμου- αξιολόγηση».
Σε άλλο σημείο της αναφοράς του αφήνουν και αιχμές κατά  του υπουργού Παιδείας, σημειώνοντας πως από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το  Πάντειο δεν τίθεται κανείς σε διαθεσιμότητα: «Δεν πρέπει να διαλάθει της  προσοχής κανενός, εν τω μεταξύ, το σπουδαίο γεγονός, ότι από το Πάντειο  Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά ουδείς διοικητικός υπάλληλος θα τεθεί  σε διαθεσιμότητα, διότι από τα πανεπιστήμια αυτά δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από το  υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι γνωστό, συγχρόνως, στον κόσμο της  Παιδείας, ότι ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, στο μεν Πάντειο δίδασκε ως  καθηγητής, το δε πανεπιστήμιο Πειραιά είναι στην περιφέρεια την οποία  εκλέγεται…».
Το Σαββατοκύριακο θα αποφασίσει και η Πανελλήνια  Ομοσποδία Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ.
TA NEA
……………………………………………………………………………………………….
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από ΕΚΠΑ για τη διαθεσιμότητα – Νέα 5ήμερη απεργία
news247.gr
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Ιδρυμα.

Παράλληλα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αποφάσισαν νέα πενθήμερη απεργία, μπαίνοντας από τη Δευτέρα στην έκτη βδομάδα των κινητοποιήσεών τους.

«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση» αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

«Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός, εν τω μεταξύ, το σπουδαίο γεγονός, ότι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά ουδείς διοικητικός υπάλληλος θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, διότι από τα πανεπιστήμια αυτά δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι γνωστό, συγχρόνως, στον κόσμο της Παιδείας, ότι ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, στο μεν Πάντειο δίδασκε ως καθηγητής, το δε πανεπιστήμιο Πειραιά είναι στην περιφέρεια την οποία εκλέγεται…» προστίθεται σε άλλο σημείο.

Το υπουργείο από την πλευρά του προωθεί ρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή με την οποία θα καλούνται οι υπάλληλοι να συμπληρώσουν μόνοι τους ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους ώστε να προχωρήσει το μέτρο της διαθεσιμότητας. Η ρύθμιση δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμη και σήμερα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, «τελειώνει η προσπάθεια μιας μειοψηφίας να συντηρηθούν φέουδα ανομίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

…………………………………………………………………………………….

Γ. Μυλόπουλος: «Κανένα ΑΕΙ δεν έχει στείλει στοιχεία στο υπ. Παιδείας»

Χαρακτήρισε τη διαθεσιμότητα μέτρο καταστροφικo

TO BHMA

Ο πρύτανης του ΑΠΘ μιλά στους Μπ. Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια: «Κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει στείλει στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας».

Για τις λίστες των ΑΕΙ και ΤΕΙ σχετικά με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων τους

Κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει στείλει στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία όπως τα ζήτησε το υπουργείο. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει στείλει τη λίστα όλων των υπαλλήλων του και δυο άλλα πανεπιστήμια έχουν ξεκινήσει μια επεξεργασία που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν και έχουν στείλει (τις λίστες) με επιφύλαξη. Τα υπόλοιπα πανεπιστήμια δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων.

Είναι ένα μέτρο καταστροφικό για τη χώρα. Διαφωνούμε μεν, αλλά το κάνουμε στο μέτρο της νομιμότητας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία

Παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία Αλλαγές στο σχολείο που αποτελούν ...