Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ

Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: 5:13 μμ Οκτώβριος 24th, 2013  


ypep8-marousi-5

Δελτίο Τύπου 

Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ

Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για τα τελευταία πέντε οικονομικά έτη.

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

.

…………………………………………………

Διαχειριστικός έλεγχος σε όλα τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με εντολή πρωθυπουργού

Ο Κ. Αρβανιτόπουλους καλεί τους πρυτάνεις να «κόψουν» τον μισθό όσων διοικητικών υπαλλήλων απεργούν

Σε έλεγχο των οικονομικών όλων των πανεπιστημίων και των ΑΤΕΙ της χώρας, προχωράει το υπουργείο Παιδείας, με εντολή μάλιστα του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για τα τελευταία πέντε οικονομικά έτη.

Οι ειδικοί λογαριασμοί των πανεπιστημίων «πρωταγωνιστούν» σε όλες τις καταγγελίες που γίνονται κατά καιρούς σε βάρος των διοικήσεων πανεπσιτημίων (ειδικά στην επαρχία), καθώς αποτελούν ταμεία εκτός κρατικού προυπολογισμού, σχετιζόμενους με τα κοινοτικά κονδύλια των Ιδρυμάτων.

Η είδηση αυτή δημιουργεί αναστάτωση στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, καθώς ανοίγει ένα ακόμη «μέτωπο» στις ήδη τεταμένες σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στα πανεπιστήμια και την Πολιτεία με αφορμή την διαθεσιμότητα των διοικητικών τους υπαλλήλων.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι η συντριπτική πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ Ιδρυμάτων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας απογράφθηκαν (οι 1700 από τους 1968), στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η απεργία συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ γενική συνέλευση με το ίδιο αίτημα γίνεται και στο Εθνικό Μετσόβιιο Πολυτεχνείο.

Λιγότεροι στην διαθεσιμότητα
Πάντως, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Παιδείας, τελικά θα είναι λιγότεροι οι διοικητικοί υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στα οκτώ πανεπιστήμια, από αυτούς που είχαν αρχικά ανακοινωθεί και δεν θα ξεπεράσουν τους 1200 συνολικά.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ζητάει απο τους πρυτάνεις των οκτώ πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας να «κόψουν» τα χρήματα των διοικητικών υπαλλήλων τους που απεργούν, καθότι υπήρξαν καταγγελίες ότι οι απεργοί συνεχίζουν να πληρώνονται όλες αυτές τις ημέρες κανονικά.

TO BHMA


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...