Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 28/07/2021, 23:38


Home / HEADER-NEWS / Δείτε επικαιροποιημένα στοιχεία για όλες τις σχολικές μονάδες

Δείτε επικαιροποιημένα στοιχεία για όλες τις σχολικές μονάδες

Δημοσιεύτηκε: 6:50 πμ Οκτώβριος 9th, 2013  


agefstratiossxolio

Από το 1998 οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν ένα εργαλείο για να παίρνουν πληροφορίες όταν επιζητούσαν υπηρεσιακές μεταβολές (αίτηση για διορισμό στην αρχή – είτε μόνιμο είτε ως αναπληρωτές – ή για μετάθεση στη συνέχεια). Το ίδιο κι όταν γινόταν ο διορισμός ή έπαιρναν την πολυπόθητη μετάθεση.

Δυστυχώς το υπουργείο παιδείας ελάχιστα (ως καθόλου) στοιχεία έχει στη διάθεσή τους. Ευτυχώς υπήρχε το σάιτ ενός συναδέλφου (του Γιάννη Μαλλιαρού) που είχε καθίσει και είχε μαζέψει και κωδικοποιήσει διάφορα σχετικά στοιχεία: ποιες πόλεις και χωριά ανήκουν σε κάθε περιοχή μετάθεσης, πόσο μακριά απ’ την πρωτεύουσα του νομού βρίσκονται και πόσο μέγεθος έχουν,  τι είδους σχολεία υπάρχουν στον κάθε τόπο. Κι αυτά πάντα επικαιροποιημένα με τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις των σχολείων ή τις αλλαγές στον πληθυσμό που εμφανίζονταν στις ανά δεκαετία απογραφές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Για τους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο. Μέχρι τώρα. Γιατί ο ίδιος συνάδελφος κάθισε και αποδελτίωσε τα στοιχεία αυτά και για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας. Και τα έβαλε κάτω από μια κοινή ομπρέλα στο https://malliaros.bplaced.net/. Συγχρόνως το περιβάλλον αναμορφώθηκε ώστε να είναι πιο λειτουργικό και σύγχρονο, με δυναμικές σελίδες, μενού επιλογής κλπ ενώ έγινε και πιο φιλικό για πρόσβαση από κινητό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Στο ίδιο σάιτ και για πιο πλήρη δουλειά για όποιον ενδιαφέρεται για μετάθεση υπάρχουν και στοιχεία για τις βάσεις των μεταθέσεων στην δευτεροβάθμια της τελευταίας δεκαετίας (και βάλε) αλλά και φύλλα για υπολογισμό των μορίων μετάθεσης και άλλα σχετικά εργαλεία (πάντα με τις τελευταίες αλλαγές), ενώ εκεί μπορεί να βρει κάποιος και στοιχεία για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, ώστε το https://malliaros.bplaced.net/ να είναι χρήσιμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να μετακινηθούν εντός ή εκτός Ελλάδας!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...