Home / Featured / Στα μέσα Οκτωβρίου η προκήρυξη για τους 8.200 ανέργους στα σχολεία

Στα μέσα Οκτωβρίου η προκήρυξη για τους 8.200 ανέργους στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 6:41 πμ Οκτώβριος 8th, 2013  


oaed_9

https://www.enet.gr

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία για την πρόσληψη 30.000 ανέργων σε ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια και ΕΟΠΥΥ -όπως κατ’ αποκλειστικότητα είχε γράψει η «Εργασία και ασφάλιση»- κι αμέσως μετά «λύνονται» οι διαδικασίες για την πρόσληψη 8.200 ανέργων στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσληφθούν με 6,5 μηνών συμβάσεις 6.000 επιστάτες, 600 νηπιαγωγοί, 600 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στη γενική εκπαίδευση και 1.000 ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, οδηγοί και συνοδηγοί στην ειδική αγωγή.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου από το υπουργείο Παιδείας και όσοι τελικά προσληφθούν θα εργαστούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην Ειδική Αγωγή, ενώ θα στελεχώσουν και υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν για την παροχή συμβουλευτικής σε μαθητές που η οικογένειά τους δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Οσον αφορά την πρόσληψη 30.000 ανέργων αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε υπηρεσίες του Δημοσίου, κυρίως όμως σε θέσεις των υπουργείων Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Εργασίας και Υγείας, οι διαδικασίες θα είναι εξπρές και η πρόσληψή τους αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Οι ειδικότητες είναι κατά βάση:

– Διοικητικού, Οικονομικού.

– Κοινωνιολογίας.

– Κοινωνικών Λειτουργών.

– Πληροφορικής και Δικτύων.

– Επαγγελμάτων Υγείας.

– Χημικών – Μηχανικών – Ηλεκτρολόγων.

– Αρχιτεκτόνων – Πολιτικών Μηχανικών.

Οι περισσότερες θέσεις αφορούν την Αττική (8.296 ) και οι λιγότερες την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (748 θέσεις), ενώ σημαντικά πριμοδοτούνται σε θέσεις η Κεντρική Μακεδονία (3.675), η Στερεά (2.539) και η Δυτική Ελλάδα (2.460).

Οι άνεργοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι συμβάσεις θα είναι πεντάμηνες χωρίς ελπίδα να ανανεωθούν ή να παραταθούν και τα χρήματα που θα παίρνουν είναι:

– 490 ευρώ (καθαρά) κάθε μήνα για ανέργους που είναι πάνω από 25 ετών, με καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δηλαδή 758 ευρώ μικτά.

– 427 ευρώ (καθαρά) κάθε μήνα για ανέργους που είναι κάτω από 25 ετών, με καλυμμένες τις ασφαλιστικές εισφορές, δηλαδή 652 ευρώ μικρά.

Κατά το διάστημα της σύμβασης οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι πάντες, ανεξάρτητα από ηλικία, αρκεί να έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι κατηγορίες εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα αξιολογηθούν με βάση τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, για το οικονομικό έτος 2012, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση.

Τα κριτήρια της πρόσληψης είναι κοινωνικά με βάση το χρόνο παραμονής του υποψηφίου στις λίστες της ανεργίας, την εντοπιότητα και το εισόδημα. Προτεραιότητα θα έχουν οι οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει κανένας που να εργάζεται, δηλαδή θα προηγούνται τα ζευγάρια των ανέργων, αλλά και οι μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ «κλειδί» στο διορισμό θα αποτελέσει ο αριθμός των παιδιών κάθε οικογένειας, με προτεραιότητα, βεβαίως, να έχουν οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι.

Αρχικά, το πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί για να εφαρμοστεί μόνο στους ανέργους που δεν έχουν στην οικογένειά τους κανέναν εργαζόμενο, όμως τελικά οι ομάδες ανέργων που μπορούν να συμμετέχουν διευρύνθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα έχουν οι άνεργοι που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Ολη η διαδικασία θα γίνει από τον ΟΑΕΔ, εκεί θα πρέπει να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, με βάση αντικειμενικά κριτήρια ΑΣΕΠ.

Πώς θα γίνει η πρόσληψη

Ο αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, σε φόρμα που θα αναρτηθεί, ενώ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι κατηγορίες εγγεγραμμένων ανέργων, οι οποίοι στην συνέχεια θα αξιολογηθούν με βάση τα κοινωνικά κριτήρια του ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν κατά την προτίμησή τους μέχρι τρεις φορείς, όπου επιθυμούν να εργαστούν. Η ιστοσελίδα του ΟΕΑΔ έχει διεύθυνση: www.oaed.gr

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής

** Ανεργία πιστοποιημένη από τον ΟΑΕΔ και των δύο συζύγων.

** Ανεργία πιστοποιημένη από τον ΟΑΕΔ μέλους μονογονεϊκής οικογένειας, στις οποίες τα παιδιά είναι ανήλικα και δεν εργάζονται.

** Μακροχρόνια ανεργία πιστοποιημένη από τον ΟΑΕΔ με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

** Νέοι άνεργοι ΟΑΕΔ από 18 έως 29 ετών και άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ.

** Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.

** Αριθμός ανήλικων προστατευόμενων παιδιών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...