Home / HEADER-NEWS / Άτοκα δάνεια σε φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

Άτοκα δάνεια σε φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

Δημοσιεύτηκε: 3:03 μμ Οκτώβριος 4th, 2013  


money

Άτοκα δάνεια και οικονομικές ενισχύσεις θα δίνονται από φέτος στους προπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ, σύμφωνα με σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ«.

Ακόμη δεν έχουν ορισθεί ακριβώς οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη λήψη των δανείων, αλλά σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, από το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 θα δίνονται στους φοιτητές άτοκα δάνεια και οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους με κριτήριο την ατομική ή την οικογενειακή τους κατάσταση και την επίδοσή τους στις σπουδές.

Η έκταση, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις χορήγησης των δανείων και των ενισχύσεων αυτών θα καθορισθούν με προεδρικό διάταγμα, που θα ρυθμίζει κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης αυτής.

Και για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος χορηγούνται από το ΙΚΥ υποτροφίες στους προπτυχιακούς φοιτητές με πρώτο κριτήριο την οικονομική κατάσταση του ίδιου του φοιτητή και των γονέων του και δεύτερο κριτήριο την επίδοσή του, κατ’ απόλυτη σειρά επιτυχίας, στις εισαγωγικές ή τις προαγωγικές εξετάσεις κάθε έτους σπουδών.

Οι προπτυχιακές φοιτητές ενδιάμεσων ετών, για να λάβουν υποτροφία, θα πρέπει να έχουν επιπλέον επιτύχει μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 8.51 σε κλίμακα βαθμολογίας 0 – 10 στα μαθήματα του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών, εντός της πρώτης ή τουλάχιστον της πρώτης και της δεύτερης εξεταστικής περιόδου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ


 

Ένα σχόλιο

  1. Χαίρεται,
    Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό ?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...