Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ (15/10/2013)

Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ (15/10/2013)

Δημοσιεύτηκε: 6:44 πμ Οκτώβριος 16th, 2013  


ypep8-marousi-5

Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ ( 15/10/2013)

των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των  Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.

Συνάδελφισσες-οι,
Η  ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για μία ακόμη φορά, δεν έδωσε τη δυνατότητα στο  ΚΥΣΔΕ να εγκρίνει αιτήσεις συναδέλφων για απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ. Οι  συνέπειες αυτής της απαράδεκτης τακτικής είναι βαρύτατες και το γνωρίζουν καλά  όσοι-ες παραμένουν όμηροι των αυταρχικών επιλογών της ηγεσίας του Υπουργείου  Παιδείας εδώ και μήνες. Αυτή τη φορά το πρόσχημα ήταν ότι πρέπει να γίνουν πρώτα  αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (στις 21/10/13) και στη συνέχεια να εγκριθούν  αιτήσεις απόσπασης ή ενστάσεις για απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ. Ενημερωθήκαμε,  επίσης, ότι σήμερα θα αποσταλεί έγγραφο προς τις Διευθύνσεις από το Υπουργείο,  για να σταλούν κενά και πλεονάσματα, προκειμένου να εγκριθούν οι αποσπάσεις στη  συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ την επόμενη Τρίτη 22/10/13.
Εμείς επιμείναμε και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας  τις επόμενες μέρες μαζί με το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να γίνουν αποσπάσεις συναδέλφων  όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Επιμένουμε στην πρόταση μας να εγκριθούν  αποσπάσεις από περιοχές που εμφανίζονται πλεονάσματα σε περιοχές που επίσης  δηλώνονται πλεονάσματα καθώς και από περιοχές με κενά σε περιοχές με κενά. Μετά  τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε φορείς που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας και  τις εκβιαστικές-αδιαφανείς διαδικασίες μετατάξεων συναδέλφων στην πρωτοβάθμια  και σε διοικητικές θέσεις η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει, επιτέλους,  να σεβαστεί τα δικαιώματα των χιλιάδων συναδέλφων που απαιτούν τη δικαίωση τους,  με βάση και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μακριά από τις οικογένειές  τους.
Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ εγκρίθηκαν όλες οι  αιτήσεις παραίτησης για συνταξιοδότηση συναδέλφων-ισσών για οικογενειακούς  λόγους ή λόγους υγείας. Οι 100 αιτήσεις που εγκρίθηκαν σήμερα, αθροιζόμενες στις  αιτήσεις των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων του ΚΥΣΔΕ (65 και 53) ανεβάζουν το  συνολικό αριθμό συναδέλφων που αποχωρούν από την ενεργό υπηρεσία μέσα στον  τελευταίο μήνα στους 218. Καλούμε τον Υφυπουργό Παιδείας να υπογράψει χωρίς  καθυστέρηση και χωρίς κανένα επιπλέον έλεγχο τις αποφάσεις παραίτησης από την  υπηρεσία των συναδέλφων.
Τέλος, οι αιτήσεις ανάκλησης αποσπάσεων, με ευθύνη της  ηγεσίας του Υπουργείου, δεν συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση. Θα συζητηθούν  και θα εγκριθούν στην επόμενη συνεδρίαση της 22/10/2013. Συνάδελφισσες-οι, -Για  να υπερασπιστούμε το εργασιακό μας καθεστώς και το δικαίωμα μας στη σταθερή και  μόνιμη εργασία. -Για να αντιταχθούμε στην εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση.  Είναι μονόδρομος η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ καθώς  και στις ΓΣ των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες  μέρες.
Αθήνα,15-10-2013

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...