Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 23/06/2021, 18:03


Home / Featured / Υπουργική απόφαση ανοίγει τα ολοήμερα στα ιδιωτικά σχολεία

Υπουργική απόφαση ανοίγει τα ολοήμερα στα ιδιωτικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 8:02 μμ Σεπτέμβριος 17th, 2013  


oloimero

Παραμονή της απεργίας των εκπαιδευτικών το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην πλέον ιταμή πρόκληση απέναντι στην κοινωνία. Όπως είχε πράξει προ ολίγων εβδομάδων, όταν έκοψε τις πιο ελκυστικές ειδικότητες από τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση για να τις χαρίσει στα ιδιωτικά ΙΕΚ, σήμερα εξέδωσε αιφνιδιαστικά υπουργική απόφαση με την οποία ανοίγει ολοήμερα ιδιωτικά, χωρίς έλεγχο από το κράτος και χωρίς, φυσικά, να πληρώνονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί την ίδια ώρα που κλείνουν δεκάδες δημόσια ολοήμερα δημοτικά σχολεία!

Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο επιχειρεί με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αφενός μεν να διώξει παιδιά από το δημόσιο και να τα στείλει δια της βίας στο ιδιωτικό σχολείο καθώς οι εργαζόμενοι γονείς δεν θα έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους, αφετέρου δε, από τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί δεν θα πληρώνονται τις πρόσθετες ώρες που θα εργάζονται, οι σχολάρχες θα βάλουν στην τσέπη τους μερικές ακόμη εκατομμύρια ευρώ που θα προστεθούν στα 50 εκατομμύρια που τους έχει ήδη χαρίσει μέσα από την τσέπη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (νέο μισθολόγιο-αύξηση ωραρίου) ο κ. Αρβανιτόπουλος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με ταυτότητες στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ και χωρίς των ΓΕΛ

Η υπουργική απόφαση αυτή καταργεί ουσιαστικά προηγούμενα νόμο του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τον οποίο οι πρόσθετες δραστηριότητες στα ιδιωτικά δημοτικά εγκρίνονταν κατά παρέκκλιση, εάν και μόνο εάν οι δραστηριότητες ήταν σύμφωνες με το παιδαγωγικό πνεύμα που διέπει ένα σχολείο και εάν οι εκπαιδευτικοί που θα δίδασκαν στις δραστηριότητες αυτές ήταν πιστοποιημένοι από το κράτος για τα προσόντα τους και υπέγραφαν διοριστήρια, ώστε να πληρώνονται. Με τη σημερινή υπουργική απόφαση, αποσύρεται ο έλεγχος από κάθε πρόσθετη δραστηριότητα, άρα και από το ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν, και ανατίθεται πλήρως στους σχολάρχες.
Οι δε εκπαιδευτικοί (;) που θα ασκούν τις δραστηριότητες αυτές δεν θα πληρώνονται, ενώ οι γονείς πληρώνουν επιπλέον δίδακτρα για τις δραστηριότητες αυτές. Το κυριότερο, κανείς, πλέον, δεν θα γνωρίζει οι άνθρωποι που θα απασχοληθούν στα ιδιωτικά ολοήμερα τι πτυχία έχουν, εάν είναι καταρτισμένοι, με αποτέλεσμα να εγείρεται σοβαρότατο ζήτημα ασφάλειας των μαθητών.
Σε περίοδο βαρύτατης οικονομικής κρίσης το Υπουργείο Παιδείας εξαναγκάζει γονείς από τα φτωχότερα στρώματα να πληρώσουν, αν θέλουν τα παιδιά τους να μορφωθούν και να μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο όσο αυτοί εργάζονται. Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία Υπουργείου από την εποχή της Χούντας προχωρά σε τέτοια προκλητική πριμοδότηση μιας χούφτας επιχειρηματιών εις βάρος εκπαιδευτικών, αλλά και γονέων.
Είναι, επίσης, η πρώτη φορά στην εκπαιδευτική ιστορία της πατρίδας μας (όπως είδαμε με την τεχνική εκπαίδευση και σήμερα με την πρωτοβάθμια) που το κράτος αφαιρεί ετσιθελικά τμήμα δημόσιου αγαθού από την κοινωνία και το μετατρέπει σε εμπορικό προϊόν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

diorismos.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...