Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 20/10/2021, 20:25


Home / HEADER-NEWS / «Ξαφνικός θάνατος» για τους κλάδους των Ξένων γλωσσών η αιφνιδιαστική κατάργηση της ανάθεσης του μαθήματος της Ιστορίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο

«Ξαφνικός θάνατος» για τους κλάδους των Ξένων γλωσσών η αιφνιδιαστική κατάργηση της ανάθεσης του μαθήματος της Ιστορίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 11:36 μμ Σεπτέμβριος 6th, 2013  


 

istoria
«Σοκ» και απορία σε όλους τους εκπαιδευτικούς των κλάδων Γερμανικής (ΠΕ07), Αγγλικής (ΠΕ06) και Γαλλικής Φιλολογίας (ΠΕ05) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκάλεσε η αιφνιδιαστική Υπουργική Απόφαση για την τροποποίηση των αναθέσεων των μαθημάτων.

Εδώ και δεκαετίες οι διδάσκοντες των παραπάνω κλάδων συμπλήρωναν το υποχρεωτικό τους ωράριο με το μάθημα της Ιστορίας (ως Β΄ ανάθεση) – γνωστικό αντικείμενο που διδάσκονταν από όλους τους απόφοιτους των Φιλοσοφικών Σχολών, ανεξάρτητα από ποιο Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής είχαν αποφοιτήσει.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση - ποινή 3.000 ευρώ στους παραβάτες

Με την σημερινή Υπουργική Απόφαση οι κλάδοι ΠΕ07, ΠΕ06, ΠΕ05 δε θα έχουν ούτε ένα μάθημα σε Β΄ ανάθεση (!) και το μάθημα της Ιστορίας προβλέπεται να διδάσκεται ως Β΄ ανάθεση από τους Θεολόγους (ΠΕ01), τους Κοινωνιολόγους (ΠΕ10) και τον Κλάδο Πολιτικών και Νομικών Επιστημών (ΠΕ13) στην Α΄ και Β΄ Λυκείου και σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Ήδη οι Πρόεδροι των επιστημονικών ενώσεων ΠΕ07, ΠΕ06 και ΠΕ05 βρίσκονται σε επαφή, για να συντονιστούν οι κινήσεις μας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αιτήσεις για επιμόρφωση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και αναπληρωτών Ψυχολόγων

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε καλεί όλες τις Τοπικές Επιτροπές να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους της Αγγλικής και Γαλλικής Φιλολογίας και τους κατά τόπους φορείς τους και να παλέψουμε όλοι μαζί, ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα να ανατραπεί αυτή η δυσμενέστατη ρύθμιση.

deutsch.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

Ελεύθερες μετεγγραφές και μετακινήσεις, καθώς και  στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές ...