Home / Featured / Το ημερολόγιο των απεργιακών κινητοποιήσεων

Το ημερολόγιο των απεργιακών κινητοποιήσεων

Δημοσιεύτηκε: 10:38 πμ Σεπτέμβριος 15th, 2013  


apergies
Εβδομάδα μαζικών κινητοποιήσεων ξεκινά από αύριο Δευτέρα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Στην κοινή σύσκεψη που έκαναν η ΟΛΜΕ και οι εκπρόσωποι ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα, οριστικοποιήθηκαν οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθηγητών από τη Δευτέρα στα γυμνάσια και στα λύκεια, δεν πέρασε όμως η πρόταση της ΟΛΜΕ να αποφασίζουν από κοινού για κινητοποιήσεις.

Έτσι οι δάσκαλοι, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο. Την Τετάρτη, μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ

Την ίδια ημέρα ξεκινά και η 48ωρη απεργία των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία. Ταυτόχρονα, οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινούν επίσης πενθήμερη απεργία καθιστώντας αδύνατη προς το παρόν την εγγραφή των νέων φοιτητών.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν όμως και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, τον ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Τέλος στις 17 και 18 του μήνα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι.

Newsbomb.gr

………………………………………………………………………………………………………………………………..

Εβδομάδα μαζικών κινητοποιήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη  και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Την Τετάρτη, μάλιστα, θα  πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ.

Από την Δευτέρα, επίσης, ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι  εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι  για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής  γενομένης από τη Δευτέρα, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι  ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη μετά τη λήξη της οποίας θα  επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Οι δάσκαλοι, ωστόσο, δεν συμπορεύονται με την ΟΛΜΕ και αποφάσισαν να  πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο  των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί  κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης  νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη  πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ  από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το  Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ  προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

TO BHMA

ΔΟΕ

………………………………………………………………………………………………………………….

Σε πενθήμερη απεργία 16-20/9 βρίσκονται  οι:

  • ΟΛΜΕ: Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  (επαναλαμβανόμενες πενθήμερες από 16/9 με αποφάσεις από Γενικές συνελεύσεις σε  όλη τη χώρα)
  • ΟΔΠΤΕ: Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ (απεργία 10-14/9 και πενθήμερη  16-20/9 με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, που επικυρώνεται από τις γενικές  συνελεύσεις. Πολλά Ιδρύματα έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από 5/9, ενώ και οι  Σύγκλητοι των Ιδρυμάτων κάνουν αναστολή λειτουργίας για κάποιες μέρες σε ένδειξη  διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια είναι πολύμορφες και  καθημερινές).
  • Οι Ομοσπονδίες των ασφαλιστικών ταμείων (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.). Η πενθήμερη βγήκε απο τις Ομοσπονδίες αλλά και από  Γενικές Συνελεύσεις σε κάποιους χώρους (π.χ. ΙΚΑ). Συνημμένη επιστολή των  εργαζόμενων του ΟΑΕΔ προς τους ανέργους.

Για τη Δευτέρα 16/9, που πραγματοποιείται το μεγάλο  απεργιακό συλλαλητήριο, σύλλογοι του δημοσίου, Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ έχουν  προκηρύξει στάση εργασίας 11.30 πμ έως τέλος βάρδιας για να συμμετάσχουν στο  συλαλλητήριο.

Τα Υπουργεία που έχουν διαδοχικές 24ωρες ή στάσεις  εργασίας και πριν τις 18-19/9:

1. Η ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή του Υπ.  Ανάπτυξης (Κάνιγγος) είναι σε κινητοποιήσεις από τον Αύγουστο, με συνέλευση  καθημερινά. 48ωρη απεργία πραγματοποίησε στις 12-13/9, ενώ και οι υπόλοιποι  σύλλογοι του Υπουργείου είχαν 24ωρη απεργία στις 13/9. Οι καθημερινές  συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στην πλατεία Κάνιγγος συνεχίζονται από 16/9, από  τους εργαζόμενους ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή, καθώς και ΓΓ Βιομηχανίας και  Ενέργειας.

2. ΥΠΑΑΤ: Διαδοχικές στάσεις εργασίας και  απεργίες από τις Ομοσπονδίες (ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟ ) και τον Ενιαίο Σύλλογο του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, από 10/9.

3. ΥΠΠΟΑ: Στάσεις εργασίας Δευτέρα 16/9  (από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρωτοβάθμιους Συλλόγους) και Τρίτη 17/9 (από τον Ενιαίο  Σύλλογο Αττικής, Στερεάς και Νήσων). Νέα Συνέλευση για απόφαση κλιμάκωσης:  20/9.

4. Η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) καλούν  σε απεργία 17-19/9. Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που  κλείνουν (πχ Λοιμωδών).

4. Υπουργείο Τουρισμού: στάση εργασίας  Τρίτη 17/9 για συμπόρευση με άλλα Υπουργεία, νέα συνέλευση στις 20/9.

5. Υπουργείο Υγείας (Κεντρική Υπηρεσία):  δράσεις ενημέρωσης του κοινού Δευτέρα και Τρίτη, απεργιακή περιφρούρηση στη  48ωρη, νέα Γενική Συνέλευση στις 20/9.

Όλες οι άλλες Ομοσπονδίες του δημοσίου καλούν σε μαζική  συμμετοχή στις 18 & 19/9, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες στις  20/9 και Γενικό Συμβούλιο στις 21/9 (Σάββατο) για να αποφασίσει τη συνέχιση των  απεργιακών κινητοποιήσεων.

Μετά τις 18-19/9:

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ έχει αποφασίσει, εκτός από τη συμμετοχή στις  18-19/9 πενθήμερη απεργία από 23/9, αν συμμετέχουν και άλλοι κλάδοι. Η ΠΟΕ ΟΤΑ  αποφάσισε (Γενικό Συμβούλιο), μετά τις 18-19/9 άλλη μία 48ωρη απεργία στις 23  και 24 Σεπτέμβρη.

Στις 23 Σεπτεμβρίου φτάνει η αντιπροσωπία της Τρόικας στην  Αθήνα!

Ήρθε η ώρα για κοινό μέτωπο των εργαζόμενων στον δημόσιο  τομέα, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των νέων, των  συνταξιούχων.

www.syntonismos.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...