Home / HEADER-NEWS / Τι θα γίνει με τα θέματα: υποχρηματοδότησης των σχολείων, καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων, μετακίνησης μαθητών, σχολικών φυλάκων

Τι θα γίνει με τα θέματα: υποχρηματοδότησης των σχολείων, καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων, μετακίνησης μαθητών, σχολικών φυλάκων

Δημοσιεύτηκε: 6:35 μμ Σεπτέμβριος 10th, 2013  


DOE-300x262

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη.

                Στη συνάντηση, τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη δημόσια εκπαίδευση εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και την ανάγκη να δοθούν ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

Συγκεκριμένα:

– Την υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και την αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.).

– Την απουσία καθαριστριών από τα σχολεία με τους κινδύνους υγιεινής που ελοχεύουν.

– Την απουσία σχολικών τροχονόμων και τα ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.  

– Το ζήτημα μετακίνησης των μαθητών.

– Την απουσία σχολικών φυλάκων.

– Τις πειθαρχικές διατάξεις όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τους μνημονιακούς νόμους 4093/12 και 4057/12 και προκαλούν διωγμούς και αδικία.

                Ο κ. Υπουργός στην επίμονη παρέμβαση της Δ.Ο.Ε. απάντησε με τα παρακάτω:

– Για τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκ. ευρώ. Στην πίεση για τη χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης απάντησε ότι θα γίνει προσπάθεια για να υπάρξει.

– Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο (2) χρόνια.

– Παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

– Για το θέμα των σχολικών φυλάκων επιβεβαίωσε αυτό που μας είχε πει και ο Υπουργός Παιδείας για την πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

– Όσο για τους σχολικούς τροχονόμους μας δήλωσε ότι έχει διατεθεί ένα ποσό στους Δήμους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

                Η παρέμβαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε ως στόχο να επισημάνει τα οξυμένα προβλήματα και να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους αφού ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσεων, που δημιουργεί πολύ μεγάλο ζήτημα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το Δ.Σ. θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και  να παρεμβαίνει υπεύθυνα και δυναμικά.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

           Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός  Γραμματέας

 Κόκκινος Χαράλαμπος                          Κικινής Θανάσης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...