Home / HEADER-NEWS / Συνεδριάσεις για τις κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας

Συνεδριάσεις για τις κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε: 6:07 μμ Σεπτέμβριος 19th, 2013  


sunedriasielmeolme

Σε δεύτερο γύρο γενικών συνελεύσεων προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι τοπικές οργανώσεις (ΕΛΜΕ) των καθηγητών ώστε να λάβουν αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι των πενθήμερων κινητοποιήσεών τους. Αύριο, Παρασκευή, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ για να λάβει τελικές αποφάσεις. Πιθανότατο θεωρείται, με δεδομένα και τα ποσοστά των πρώτων ημερών της απεργίας (τα οποία όμως στη συνέχεια μειώθηκαν), να αποφασιστεί συνέχιση της απεργίας στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας και την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, σε συνέχεια της ψήφισης του νόμου την προηγούμενη εβδομάδα για το νέο λύκειο, με τις διατάξεις του οποίου συστάθηκαν 925 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), ο υπουργός Παιδείας υπέγραψε τη σχετική υπουργική απόφαση για την κατανομή των θέσεων αυτών, οι οποίες θα καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στις 23 Ιουλίου 2013.

Έτσι, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε 50 ειδικότητες (ενδεικτικά αργυροχρυσοχοΐα, γραφιστική, φωτογραφία, τεχνίτες αυτοκινήτων, κομμωτική, αισθητική, υδραυλικοί κ.ά.), θα επιστρέψουν σε θέση εκπαιδευτικού έργου.

Γενικές συνελεύσεις και οι δάσκαλοι

Παράλληλα, γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούν σήμερα οι δάσκαλοι, που χθες ξεκίνησαν 48ωρη απεργία με υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Η τελική απόφαση για την πορεία της απεργίας των δασκάλων θα ληφθεί το Σάββατο.

Οι δάσκαλοι με επιστολή τους ζητούν από τους γονείς των μαθητών τους συμπαράσταση στον αγώνα τους και να παραμερίσουν τους καλοθελητές που επιχειρούν να τον συκοφαντήσουν.

ΤΟ ΒΗΜΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...