Home / HEADER-NEWS / Στα μέσα Οκτωβρίου η προκήρυξη για τα Δημόσια ΙΕΚ, η μοριοδότηση

Στα μέσα Οκτωβρίου η προκήρυξη για τα Δημόσια ΙΕΚ, η μοριοδότηση

Δημοσιεύτηκε: 8:23 πμ Σεπτέμβριος 27th, 2013  


iek

Μεσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται η δημοσίευση της προκήρυξης για εκπαιδευτές στα δημόσια ΙΕΚ. Οι προσληφθέντες θα καλύψουν τις ανάγκες κατάρτισης των Δ.Ι.Ε.Κ του χειμερινού εξαμήνου 2013-2014, ενώ οι επιλεγέντες θα απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές και θα προσφέρουν αρχική κατάρτιση με τη διδασκαλία των μαθημάτων (θεωρητικών, εργαστηριακών και μεικτών), για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα Δ.Ι.Ε.Κ.

Οι βασικοί τομείς εκπαίδευσης στα Δημόσια ΙΕΚ είναι: η Πληροφορική, η ένδυση και η υπόδηση, τα δομικά έργα, η διοίκηση και η οικονομία, η γεωπονία, η τεχνολογία τροφίμων και διατροφής, οι εφαρμοσμένες τέχνες και καλλιτεχνικές σπουδές, η επικοινωνία και ΜΜΕ, οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις φιλοξενίας, υγείας και πρόνοιας,

Στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ιδιώτες, καθώς και οι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας απασχολούμενοι στον Δημόσιο Τομέα που έχουν τα νόμιμα τυπικά προσόντα, ενώ ως εκπαιδευτές πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης μπορούν να εργαστούν όσοι έχουν εργασιακή εμπειρία σχετική με το αντικείμενο διδασκαλίας των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων αλλά και άτομα που έχουν παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά
Εφόσον η αρμόδια αρχή προκηρύξει τον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν: πλήρες βιογραφικό σημείωμα, επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών της Ελλάδας (βασικό πτυχίο αντίστοιχο με την ειδικότητα που προκηρύσσεται, μεταπτυχιακός και διδακτορικός τίτλος θέματος συναφούς προς το αντικείμενο, παιδαγωγικός τίτλος σπουδών ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ ή ΛΣΠΛΙΤΕ, δίπλωμα ΙΕΚ κ.λπ.). Επιπλέον, όσοι έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να καταθέσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, η οποία έχει χορηγηθεί με τη διαδικασία της επαγγελματικής αναγνώρισης.

Κριτήρια επιλογής
Σημαντικό ρόλο στη μοριοδότηση των πτυχιούχων εκπαιδευτών παίζουν η Εκπαίδευση – Επιμόρφωση, η Διδακτική Εμπειρία, η Εργασιακή εμπειρία, άλλα προσόντα όπως οι ξένες γλώσσες και οι γνώσεις χειρισμού Η/Υ, καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια (Ανεργία, Πολυτεκνία ή Μονογονεϊκή Οικογένεια, ΑμΕΑ). Για τους εμπειροτέχνες μερικά από τα βασικά κριτήρια είναι οι σπουδές και η επαγγελματική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία – επιμόρφωση και η εργασιακή εμπειρία.

Τα περισσότερα μόρια προσφέρονται για το πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικό με το αντικείμενο διδασκαλίας (18 μόρια), ενώ οκτώ μόρια θα πάρουν όσοι έχουν πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναφές με το αντικείμενο διδασκαλίας. Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι που έχουν μεταπτυχιακό τίτλο σχετικό με την ειδικότητα θα λαμβάνουν πέντε μόρια, ενώ όσοι είναι κάτοχοι διδακτορικού επτά μόρια.

Η μοριοδότηση

Πτυχιούχοι

Μόρια

Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικό με το αντικείμενο διδασκαλίας των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων

18

Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναφές (ίδιας επιστημονικής κατεύθυνσης) με το αντικείμενο

8

Πτυχίο Ανώτερης Κρατικής Σχολής (Ωδείο, Δραματικής Τέχνης κ.λπ.)

6

Δίπλωμα ΙΕΚ & Πτυχία Β/θμιας (Τ.Ε. & Δ.Ε.) σχετικό με το αντικείμενο διδασκαλίας των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων

3

Μεταπτυχιακό σχετικό με το αντικείμενο των προκηρυσσόμενων ειδικοτήτων

5

Διδακτορικό σχετικό με το αντικείμενο των

7

Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

4

Διδακτορικό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

5

Επιμόρφωση

4

Διδακτική Εμπειρία

35

Εργασιακή Εμπειρία

8

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ (σύμφωνα με την προβλεπόμενη από το ΑΣΕΠ πιστοποίηση)

3

Καλή γνώση (επίπεδο Β2)

1

Πολύ καλή γνώση (επίπεδο C1)

2

Αριστη γνώση (επίπεδο C2)

3

Γνώσεις χειρισμού Η/Υ

3

Εμπειροτέχνες
Εμπειροτέχνες (σε αντικείμενο διδασκαλίας σχετικό με τις προκηρυσσόμενες ειδικότητες, για τα εργαστηριακά μαθήματα, ως προσόν στην περίπτωση μη κατοχής τυπικών προσόντων Διπλώματος ΙΕΚ , Πτυχίου Β/θμιας (Τ.Ε. ή Δ.Ε.) πτυχίου Γ/θμιας, μεταπτυχιακού, διδακτορικού) ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ με αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών τα τελευταία 10 έτη (απαραίτητη προϋπόθεση) (1 μόριο ανά έτος εργασίας, με μέγιστο αριθμό μορίων 10)

10


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...