Home / HEADER-NEWS / ΠΑΣΥΚΑΓΑ – Απάντηση σε δημοσίευμα σχετικά με την ανάθεση της ιστορίας

ΠΑΣΥΚΑΓΑ – Απάντηση σε δημοσίευμα σχετικά με την ανάθεση της ιστορίας

Δημοσιεύτηκε: 9:06 μμ Σεπτέμβριος 7th, 2013  


istoriaΠΑΣΥΚΑΓΑ

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΣΥΚΑΓΑ:ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑ

Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του κ Χ. Κάτσικα διευκρινίστηκε ότι, εδώ και κάποιο αρκετό καιρό, δεν συμμετέχει πλέον στη διαχείριση της ιστοσελίδας

. Κατόπιν τούτου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.), θεωρεί σκόπιμο να μεταφέρει άμεσα και διευκρινιστικά την ανωτέρω διορθωτική  παρατήρηση αλλά και να δηλώσει ότι πλέον δια της νομίμου οδού διερευνάται το ποιός ορίσθηκε ως ο σημερινός διαχειριστής της ιστοσελίδας. Ασφαλώς δε- κατόπιν συνεννοήσεως με τους νομικούς συμβούλους του- επαναλαμβάνεται σαφώς, σαφέστατα  ότι δεν πρόκειται να αποστεί ούτε κατ΄ελάχιστον από την διατυπωθείσα  θέση για άμεση, ταχεία και πλήρη αποκατάσταση του ούτω αναφυέντος ζητήματος με την έναρξη της επομένης εβδομάδος, έναντι παντός σήμερα υπευθύνου ΕΦΟΣΟΝ βεβαίως προηγουμένως δεν ανακληθεί η ανωτέρω άκρως υβριστική καταχώρηση  σε βάρος του κλάδου συνολικά και των μελών του.
ΠΑΣΥΚΑΓΑ

……………………………………………………………………………………….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Κύριε Κάτσικα,

Πόσο πιο πέρα θα επιτραπεί να οδηγηθεί η συζήτηση, σε επίπεδο ρωμαϊκής αρένας ή ασυδοσίας ; Οι καιροί είναι όντως χαλεποί και οι διαφημίσεις βάσει «χτυπημάτων» πολύτιμες, όμως δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται το παν να γίνεται χάρη του κέρδους. Αναφερόμαστε στο πρόσφατο, αν μη τι άλλο προκλητικό δημοσίευμα με τίτλο: «Επιτέλους: η ιστορία στους κλασικούς φιλολόγους» του οποίου Σεις επιτρέψατε τη δημοσίευση. Το «άρθρο» βρίθει απόψεων με περιεχόμενο υβριστικό, με χρήση όρων αγοραίων και επιθετικών, με ύφος προσβλητικό υιοθετώντας στάση που χαρακτηρίζει όχλο και όχι επιστημονικό βήμα.

Πέραν των νομίμων μέτρων που ασφαλώς θα ληφθούν-καθώς ο πληρεξούσιος Δικηγόρος του Σωματείου ήδη ενεργεί σχετικά-, όχι τόσο για τις απόψεις όσο λόγω του ύφους και των εξαπολυομένων προσβολών, αυτό, δεν μπορεί όπως καταλαβαίνετε να αφήσει αδιάφορο το Σύλλογό μας.

Κατ΄αρχήν διαμαρτυρόμαστε για τη συνεργό αρωγή σας, με την ανοχή και φιλοξενία κειμένων αυτού του ύψους και του άμεσα προσβλητικού και υβριστικού τους  περιεχομένου.

Ζητούμε την οικειοθελή συνδρομή σας, για την άμεση ανάκληση του δημοσιεύματος, την επανόρθωση και αποκατάσταση τουλάχιστον από δικής σας πλευράς των υβρισθέντων συναδέλφων.

Η απουσία λογοκρισίας δεν μπορεί να παραστεί σε περίπτωση εξύβρισης «έργω και λόγω» και να δικαιολογήσει καθ΄οιονδήποτε τρόπο την ενίσχυση μιας έκνομης συμπεριφοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, αποφάσισε την άμεση λήψη των νομίμων μέτρων ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων, αν εντός 24 ωρών δεν αποκατασταθεί σαφώς και εγγράφως, η τρωθείσα τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια των μελών μας- συναδέλφων εκπαιδευτικών ΠΕ 05.

Η σιωπή σας δεν θα μπορεί άλλως να ερμηνευθεί παρά ως αποδοχή και συνταύτιση με τη σαφώς ουχί νόμιμη στάση του συντάκτη.

‘Αλλως, δυστυχώς, δεν θα μπορούσε κανείς να ενεργήσει με διάφορο τρόπο και να Σας τάξει σε αντίστοιχη θέση με εκείνη του ως άνω αυτουργού της κύριας ενέργειας.-

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

https://www.pasykaga.gr/

…………………………………………………………

To άρθρο του alfavita.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...