Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / ΟΛΜΕ – Ζητάει άμεση συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας

ΟΛΜΕ – Ζητάει άμεση συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 7:51 μμ Σεπτέμβριος 17th, 2013  


olme2

Άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητεί το δ.σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα της απεργίας των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα προτείνει την πραγματοποίηση, μέσα στις επόμενες ημέρες, δημόσιου τηλεοπτικού διαλόγου σε εθνικό δίκτυο ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, το υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού αλλά προχωρά συνεχώς σε νέα μέτρα που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν οικονομικά και εργασιακά τους εκπαιδευτικούς.

Μάλιστα κατηγορεί το υπουργείο για «αντιεκπαιδευτική επίθεση» ενάντια στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς καθώς, όπως υποστηρίζει, με ψεύδη και υποκριτικές δηλώσεις ευαισθησίας επιχειρεί να συγκαλύψει την εικόνα διάλυσης που υπάρχει στα σχολεία με χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ απαιτεί από τα Υπηρ. Συμβούλια να μην δεχθούν την ακύρωση του ρόλου τους, να υπολογίσουν τα κενά και τα πλεονάσματα με βάση τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και να αρνηθούν να συντάξουν πίνακες μετακινούμενων εκτός νομού ή σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τέλος απευθύνει έκκληση στους αιρετούς να πρωτοστατήσουν, μαζί με τις ΕΛΜΕ και τις απεργιακές επιτροπές αγώνα, ώστε να αποτραπούν αυτές οι εξελίξεις.

naftemporiki.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...