Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ – Τραγελαφικές καταστάσεις δημιουργει η πολιτική για τα ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ

ΟΛΜΕ – Τραγελαφικές καταστάσεις δημιουργει η πολιτική για τα ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ

Δημοσιεύτηκε: 8:52 πμ Σεπτέμβριος 19th, 2013  


5epal

Τραγελαφικές καταστάσεις δημιουργεί η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Αφού έθεσε σε διαθεσιμότητα 2.122 καθηγητές ειδικοτήτων, έκλεισε 3 σημαντικούς τομείς σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, κλείνει 102 ΕΠΑΣ οριστικά με νέο νόμο.

Το Υπ. Παιδείας αδιαφορεί για τη συνέχιση σπουδών των μαθητών.

Προσπαθεί να προσλάβει ωρομίσθιους για τη διδασκαλία όλων των μαθημάτων. Και επειδή αυτό είναι πρακτικά αδύνατον με το νέο νόμο, αναθέτει σε εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν βίαια σε διοικητικούς κλάδους να διδάξουν σχετικά μαθήματα στην Γ΄ τάξη των ΕΠΑΛ και στη Β΄ των ΕΠΑΣ.

Με ανεύθυνο τρόπο το Υπουργείο Παιδείας χειρίστηκε και τις εξετάσεις μετεξεταστέων. Αφού αναβλήθηκαν για μια εβδομάδα οι εξετάσεις (εδώ δεν επηρεάζεται η ψυχική υγεία των μαθητών;), αυτές έγιναν σε πολλές περιπτώσεις με μη νόμιμες διαδικασίες (με έναν καθηγητή, με καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, με ωρομίσθιους που ακόμα δεν είχαν προσληφθεί, κ.λπ.).

Ο τραγέλαφος των παραπάνω αποφάσεων, μαζί με την πλήρη αδιαφορία του Υπ. Παιδείας σε πλήρη εφαρμογή!

Καλούμε τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν να γίνουν ο δούρειος ίππος των σχεδίων του Υπουργείου.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά:

–          Να καταργηθεί το άρθρο 82 του ν.4172/13 και να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ στις θέσεις τους.

–          Να λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες που υπήρχαν για να βρουν οι 20.000 μαθητές τις ειδικότητες που επέλεξαν.

……………………………………………………..

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Δ.Τ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ :

Σε συνέχεια της ψήφισης του Νόμου την προηγούμενη εβδομάδα, με τις διατάξεις του οποίου συστάθηκαν 925 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ι.Ε.Κ. (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης), και στις Σ.Ε.Κ. (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης), ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 Υπουργική Απόφαση, σχετικά με την κατανομή των θέσεων αυτών, οι οποίες θα καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στις 23 Ιουλίου 2013.

Με την απόφαση αυτή, μόλις 55 μέρες από την τοποθέτησή τους στη διαθεσιμότητα, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε 50 ειδικότητες (ενδεικτικά αργυροχρυσοχοΐα, γραφιστική, φωτογραφία, τεχνίτες αυτοκινήτων, κομμωτική, αισθητική, υδραυλικοί κ.α.), επιστρέφουν σε θέση εκπαιδευτικού έργου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...