Home / HEADER-NEWS / Με τη διαδικασία του επείγοντος το ΝΣΧ για το Νέο Λύκειο

Με τη διαδικασία του επείγοντος το ΝΣΧ για το Νέο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 3:52 μμ Σεπτέμβριος 2nd, 2013  


vouli

Άρχισε σήμερα, με τη διαδικασία του επείγοντος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο.

Κατά πλειοψηφία, με τη σύμφωνη γνώμη Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αποφασίσθηκε μέχρι την Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί η συζήτησή του, και σε δεύτερη ανάγνωση, για να έρθει στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.
Έτσι, αύριο στις 11:00 θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς και στις 15:00 θα γίνει η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου, ενώ την Πέμπτη, το πρωί, θα ξεκινήσει η δεύτερη ανάγνωσή του.

Η διαδικασία με τον χαρακτήρα του επείγοντος δέχθηκε τα πυρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, ο οποίος είπε ότι με τη διαδικασία που αποφάσισε και επέβαλε, η κυβέρνηση οδηγεί σε ολισθηρό έδαφος την εκπαίδευση.

………………………………..

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το σχέδιο νόμου για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ η εισηγήτρια του κόμματος Μαρία Ρεπούση σημείωσε ότι «πράγματι το υπουργείο Παιδείας καθυστέρησε πολύ να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, όμως τα σχολεία ξεκινούν τις επόμενες μέρες, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη ώστε η συζήτηση να ολοκληρωθεί στην Επιτροπή αυτή την εβδομάδα».
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης δήλωσε ότι το κόμμα του είναι αδιάφορο για τη διαδικασία που ακολουθείται, καθώς όπως διευκρίνισε, αυτό που έχει σημασία είναι οι στόχοι του νομοσχεδίου, που είναι «η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων».

naftemporiki.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...