Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Λουκέτο στα σχολεία με τον αγιασμό

Λουκέτο στα σχολεία με τον αγιασμό

Δημοσιεύτηκε: 12:07 μμ Σεπτέμβριος 7th, 2013  


louketa

Λουκέτο στα σχολεία με τον αγιασμό.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τους εκπαιδευτικούς

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε 5νθημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα δημόσια σχολεία από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας αναβρασμός στο χώρο της παιδείας με τους γονείς και τους μαθητές να μην γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν δείχνει διατεθειμένη να μείνουν κλειστά τα σχολεία.
Στη συντριπτική πλειονότητα τους οι καθηγητές των τοπικών ΕΛΜΕ ψηφίζουν υπέρ της απεργίας τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, λόγω της διαθεσιμότητας εκατοντάδων συναδέλφων τους στον κλάδο. Ωστόσο, η απεργία αυτή φαίνεται ότι θα ξεκινάει με παράδοξο τρόπο, καθώς το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν έχει για πρώτη φορά καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τον κλάδο, αλλά η κάθε παράταξη κατεβάζει την δική της πρόταση. Παράλληλα, οι αποφάσεις για απεργία σε πολλές γενικές συνελεύσεις λαμβάνονται με συμμετοχή 80 ή 100 ατόμων σε σύνολο 1500 μελών.
Κατ’ επέκταση παρότι είναι βέβαιο ότι το σχολικό έτος θα ξεκινήσει σε κλίμα έντασης και απεργιών, δεν είναι σαφές όμως πόσο αυτό θα κρατήσει, πόσοι καθηγητές θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις αυτές και για πόσο. Στην συνεδρίαση της Δευτέρα, πάντως, η κάθε παράταξη στην ΟΛΜΕ θα κατέβει με την δική της πρόταση. Και συγκεκριμένα:
Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο ΔΣ) πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους. Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεις με 2 έδρες) απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους. Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) μια 48ωρη απεργία 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων. Το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία. Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠαΣοΚ με 1 έδρα) δυο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.
Briefingnews.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...