Home / HEADER-NEWS / Κοι Υπουργοί Παιδείας / Εργασίας, τι θα κάνετε για την ανεργία των νέων;

Κοι Υπουργοί Παιδείας / Εργασίας, τι θα κάνετε για την ανεργία των νέων;

Δημοσιεύτηκε: 9:28 πμ Σεπτέμβριος 22nd, 2013  


BOURNOVAΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ;

Της Ευγενίας Μπουρνόβα, Καθηγήτριας Οικονομικής – Κοινωνικής Ιστορίας ΕΚΠΑ, Πρώην Γραμματέας Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π

Προβληματίζεται, λέει, ο Υπουργός Παιδείας από το κύμα εγκατάλειψης της χώρας, από τα καλύτερα «μυαλά» της. Σαν να είναι ο οποιοσδήποτε πολίτης που παρατηρεί και σχολιάζει τα γεγονότα! Σαν να περιμένει να τελειώσει η μπόρα της κρίσης και να ξανάρθουν οι καλές μέρες!

Στη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία, η υπουργός Παιδείας  δηλώνει ότι  θα παραιτηθεί αν δεν αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Εκπαίδευση! Και αυτό δηλώνεται σε μια χώρα στην οποία ήδη εκπονήθηκε σχέδιο για την ανεργία των νέων, που είναι ακόμα στο 25%.

Στην Ελλάδα, που το ποσοστό ανεργίας των νέων είναι γύρω στο 60%, ποιο σχέδιο έχει εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εργασίας;

Ακούστηκε ότι το πρόγραμμα για τις 400.000 οικογένειες ,όπου δεν υπάρχει κανένα εργαζόμενο μέλος, είχε εμπλοκή στις Βρυξέλες αφού -σύμφωνα με τον κανονισμό τους- δεν χρηματοδοτούνται προγράμματα για κοινωνικούς σκοπούς. Μα όταν φτιάχτηκε και κατατέθηκε η πρόταση για να ενταχτεί στο ΕΣΠΑ, δεν υπήρχε κανείς που να ξέρει τους όρους των Βρυξελλών; Τόσο καλά γνωρίζουν τα θέματα στο υπουργείο Εργασίας; Ή απλώς όλος αυτός ο ντόρος έγινε για να βγει ο υπουργός Εργασίας και να δηλώσει με παλληκαριά «Ασχέτως για το τι λέει η Κομισιον στο τέλος θα γίνει αυτό που λέει η ελληνική κυβέρνηση»!.

Χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο για την ανεργία των νέων, ώστε να υπάρξει φρένο στην εγκατάλειψη της χώρας από τα καλύτερα νέα μυαλά της για τα οποία, η ίδια η χώρα, έχει επενδύσει τεράστια ποσά! Χρειάζεται η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας να γίνει το όχημα για το σκοπό αυτό.

Τώρα, που επιτέλους ο λαϊκισμός μας τελείωσε και ο  ισχυρισμός ότι τα Πανεπιστήμια φταίνε ή δημιουργούν ανέργους έχει μπει στο συρτάρι, χρειάζεται επειγόντως σχέδιο για να μην κατηγορηθεί αυτή η κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για να αναστρέψει αυτή τη τάση.

ΟΕΦΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...