Home / HEADER-NEWS / Η συνεισφορά των προφορικών στις τρεις τάξεις του Νέου Λυκείου για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η συνεισφορά των προφορικών στις τρεις τάξεις του Νέου Λυκείου για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 8:01 πμ Σεπτέμβριος 15th, 2013  


LYKIO

Ποια η συνεισφορά των προφορικών στις 3 τάξεις του “Νέου Λυκείου” για την εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπ/ση

Για τον υπολογισμό του Βαθμού Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προσμετράται και ο «Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης» (Β.Π.Α.). O Β.Π.Α. προκύπτει από τους βαθμός προαγωγής της Α΄ και B΄ τάξης και το βαθμό απόλυσης της Γ΄ μετά από προσαρμογή όπως φαίνεται στα παρακάτω παραδείγματα (Αναπροσαρμοσµένος «προαγωγικός» βαθμός ).

 

anapr-proag-bathmos

 

Ο κάθε Αναπροσαρµοσµένος «προαγωγικός» βαθμός κάθε τάξης πολλαπλασιάζεται με τους συντελεστές (0,4/0,7/0,9) όπως φαίνεται στο παρακάτω πίνακα , τα 3 γινόμενα προστίθενται και το άθροισμα διαιρείται με το 2 (0,4+0,7+0,9=2).

 

bathmos-proagogis-apolisis

 

Όπως προκύπτει από το παράδειγμα η μέγιστη βοήθεια των προφορικών είναι 1 μονάδα στο Β.Π.Α. !  Η συνεισφορά της μιας το πολύ μονάδας των προφορικών μειώνεται δραματικά εάν λάβουμε υπόψη: Ι).Ο Β.Π.Α. λογίζεται ως πέμπτος βαθμός για την εισαγωγή του μαθητή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. ΙΙ)Η κάθε σχολή θα καθορίζει συντελεστή βαρύτητας σε ένα (1) μάθημα από τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Οπότε πρακτικά η συνεισφορά των προφορικών είναι αμελητέα (της τάξης του 1% για επιδόσεις πάνω από τη βάση). Πρακτικά η εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθορίζεται μόνο από τη γραπτή επίδοση στα τέσσερα μαθήματα που εξετάζονται Πανελλαδικά στη Γ’ Λυκείου.

Καλοδήμος Δ. Υπεύθυνος

ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Λαμίας

sep4u.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...